Fűszeres padlizsánkrém
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Monique
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
151
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
605
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 228.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
151
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 506.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 913.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 356 micro
Összesen
605
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 84.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A padlizsánokat megmossuk, a két végét levágjuk, a héját rajtahagyjuk, és hosszában kb. 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk.
- A padlizsánszeleteket egymás mellé sütőpapírra, a tepsibe helyezzük. Az olívaolajjal mindkét oldalát jól bekenjük.
- Berakjuk a sütőbe kb. 20-25 percre.
- Amikor a padlizsánok megpuhultak és egy picit megbarnultak, akkor kivesszük a sütőből, és egy nagy hőálló tálba tesszük.
- Hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát, és simára turmixoljuk egy kézi mixerrel vagy turmixgépben.
- Magvas pirítós kenyérre kenjük.
- Csemegeuborkával és petrezselyemmel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 43977
- Feltöltés dátuma: 2013. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Monique
73 recept
Valami gyorsan elkészíthető, könnyed vacsorát szerettem volna készíteni, így a padlizsánkrémre esett a választás. Frissen fogyasztva a legjobb, de pár napig a hűtőszekrénybe is eláll, bár akkor a fogyasztás előtt egy kicsit mikrohullámúban előmelegítem.