r
Nosalty Logó

Fűszeres házi krémsajt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fűszeres házi krémsajt
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1880 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 470 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    175.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2214.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1070 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1029 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 1880 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1820 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejfölről leöntjük a savót.
  2. A szitába borítjuk a tejfölt úgy, hogy az teljesen egybe maradjon.
  3. A szita alá teszünk egy tálat, amire pont ráillik a szűrő, de a szűrő alja nem ér bele a tálba.
  4. 2-3 napig hűtőszekrényben állni hagyjuk. Letakarhatjuk egy folpack-kal.
  5. A hűtőből kivesszük, és leöntjük róla a savót.
  6. A fűszereket mozsárban összetörjük, a fokhagymát zúzzuk, és elkeverjük a tökmagolajjal.
  7. Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk.
  8. Kívülről, esetleg belülről megkenjük a fűszeres péppel.
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13076
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon megtetszett ez a házi sajtkrém. Amikor először csináltam, csak teljesen natúr fogyasztottuk. Aztán készítettem fűszeresen. Nagyon szeretem a zöldborsot. Nemrég aszaltam paradicsomot, amivel igaz, hogy kellene vagy három hónapot várni, de volt pár olyan darab, ami puhább maradt. Azokat is szépen beleraktam. Én többször elvágtam, mint a tortát, és közte is megkentem. Az volt a legnehezebb, mert éppen hogy szét nem esett az egész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...