Fűszeres csirkecomb natúr joghurttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
3 kcal
-
2g szegfűbors0 kcal
-
15g tej8 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
358
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
7g só0 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
5 kcal
-
3g szegfűbors0 kcal
-
30g tej17 kcal
-
30g joghurt18 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
715
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
72.8g csirkecomb81 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
0.3g négyszínű bors1 kcal
-
0.4g szegfűbors0 kcal
-
4.4g tej2 kcal
-
4.4g joghurt3 kcal
-
14.6g paradicsom3 kcal
-
2g vaj15 kcal
Összesen
105
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1837.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 1484 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 149.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 239 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
358
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 54.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3674.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 463 mg
-
Nátrium 2967 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 299.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 479 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 369 micro
Összesen
715
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 534.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 432 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 375 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkecomb
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 tk só
-
1 tk rozmaring
-
1 tk négyszínű bors
-
3 g szegfűbors
-
3 ek tej
-
2 ek joghurt
-
1 közepes db paradicsom
Elkészítés
- A fűszereket összekeverjük, áttörjük mozsárban.
- A csirkecombokról leszedjük a bőrt. (Bár aki szereti, azt is nyugodtan hagyhatja rajta.) Megmossuk.
- Jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, betesszük a kivajazottvagy az olívaolajas tepsibe.
- Lefedjük alufóliával, majd 180 fokon 20 percig pároljuk.
- Levesszük az alufóliát, majd 200 fokon színt adunk neki. Ha sárgul már a hús, akkor tejjel meglocsoljuk, és sütjük még 20 percig. Így nem szárad ki, és szép aranybarna színe lesz.
- Joghurttal és paradicsommal együtt tálaljuk, jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3095
- Feltöltés dátuma: 2013. április 12.
Ajánló
Tzatzikivel is nagyon finom, mi már próbáltuk.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tipp: Ha a csirkéről a bőrt szeretnénk maradéktalanul lefejteni, akkor érdemes a felsőcombnál benyúlni az ujjunkkal a bőr és a húst közé, elválasztani, majd a bőrt fogva kifordítani, és így lehúzni a bőrt. Nem sértjük meg a húst.