r
Nosalty Logó

Fűszeres csípős dinsztelt karaj

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csutak Enikő
Fűszeres csípős dinsztelt karaj
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

437
Kalória
43.9g
Fehérje
8.1g
Szénhidrátok
24.5g
Zsír
268g
Víz
135.5g
Koleszterin
2.1g
Rost
3.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1743 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    268 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 437 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3361.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1851 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1072.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2354 micro
  • β-crypt
    498 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    1549 micro
Összesen 1743 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    987 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. A zsíron puhára dinszteljük az aprított hagymát. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kétféle fűszerpaprikát és a római köményt. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, majd néhány másodpercig keverjük.
  2. Ekkor hozzáadjuk a sózott, borsozott hússzeleteket, és elkeverjük, hogy a fűszeres hagyma mindenhol egyenletesen befedje. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és a vizet, valamint a harissát vagy csípős paprikakrémet.
  3. Lefedve kb. 50 percig főzzük, amíg a hús teljesen omlósra puhul, a végén pedig fedő nélkül, erős lángon főzzük, hogy elfőjön róla a folyadék, és sűrű, pörköltes szaft vonja be a hússzeleteket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Vannak dolgok, melyek hagyományosan a legjobbak. Ehhez a fogáshoz viszont nagyon talál a modernizálás. Mautner Zsófia bebizonyította ezáltal a recept által, hogy egy kis csavarral a legegyszerűbb ételeket is fel lehet dobni. Ha valaki még nem próbálta volna a karaj-római kömény-paradicsom párosítást, kötelező megtennie! A recept a Nők Lapja Konyha 2014. májusi számából származik.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!