Füstölt pisztrángfilé bazsalikomos epersalátával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
z1
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
257
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
513
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
48.1g pisztráng43 kcal
-
40.1g eper12 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3.2g fehér balzsamecet3 kcal
-
8g akácméz24 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g csírák0 kcal
Összesen
82
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 184.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
257
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 844 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 508 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.8 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 369.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 279 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
513
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg eper
-
10 levél bazsalikom
-
4 ek fehér balzsamecet
-
2 ek akácméz
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az epreket mossuk, tisztítjuk, daraboljuk.
- A bazsalikomot mossuk, összetépkedjük.
- A mézet a balzsamecettel kikeverjük.
- A filéket felszeleteljük, hogy tálalásnál kicsit megemelkedjen. (nem kell! ...én így csináltam)
- Tálaljuk, a filére kevés hagymacsírát teszünk, az is emel rajta, és plusz ízt ad hozzá.
- Az epret a bazsalikommal összeforgatjuk, a tányérra szedjük, és meg, illetve körbelocsoljuk a mézes öntettel.
- Kevés frissen őrölt borssal díszítjük, ízesítjük.
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4155
- Feltöltés dátuma: 2011. április 05.
Ajánló
A fent említett ital.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
z1
42 recept
A minap megvilágosodtam. Szép gondolataim támadtak, ezért a hűtő tetején méltatlanul melegen tartott pezsgőmet lejjebb helyeztem, a néhány fokkal hidegebb régióba. Jártamban, keltemben a helyi TESCO-ban meg is találtam az elképzelt hozzávalókat, aztán hétvégén nekiláttam: Vasárnap reggel 6.30, és én már 3 óta fenn vagyok. Mit tegyek? Mindenki alszik. Még a macskák is gyanakodva méregetnek... Ezt tettem, aztán ettem reggelire és mivel a pezsgő az egyetlen ital, ami a nap bármely szakában fogyasztható, ezért hát, kedvenc MAGYAR pezsgőmet, egy HUNGÁRIA EXTRA DRY- t bontottam hozzá. Parádés párosítás! ...volt:(