Füstölt húsos rakott galuska
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
A galuskához
-
100g finomliszt364 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
63g víz0 kcal
-
7g vaj50 kcal
A rétegzéshez
A forma kikenéséhez
-
5g vaj36 kcal
Összesen
895
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
A galuskához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g víz0 kcal
-
28g vaj201 kcal
A rétegzéshez
-
300g füstölt-főtt tarja540 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A forma kikenéséhez
-
20g vaj143 kcal
Összesen
3578
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
A galuskához
-
26.5g finomliszt97 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
16.6g víz0 kcal
-
1.9g vaj13 kcal
A rétegzéshez
-
19.9g füstölt-főtt tarja36 kcal
-
13.3g sajt47 kcal
-
13.3g tejföl26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A forma kikenéséhez
-
1.3g vaj10 kcal
Összesen
238
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.6 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2331.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 409 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 1448 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 154 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
895
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.3 g
Zsír
-
Összesen 183.2 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 827 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9327.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 1635 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 1507 mg
-
Nátrium 5791 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 615.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1361 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 1345 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 567 micro
Összesen
3578
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 618.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A galuskához
- A tojásokból a liszttel és 250 ml vízzel galuska tésztát kavarunk.
- Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és kifőzzük.
- Leszűrjük, öblítjük, majd elkeverjük az olvasztott vajjal.
- A húst ledaráljuk.
- A galuska felét egy vajjal kikent tűzálló tálba terítjük, elosztjuk rajta a darált húst, megszórjuk a sajt felével, befedjük a maradék galuskával.
- A tejfölt elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük, a galuskára öntjük. Megszórjuk a maradék sajttal.
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4901
- Feltöltés dátuma: 2012. október 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Tejföllel meglocsolva tálaljuk.