r
Nosalty Logó

Füstölt halas sós pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Füstölt halas sós pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Füstölt halas töltelék

228
Kalória
6.8g
Fehérje
16.9g
Szénhidrátok
14.6g
Zsír
37.9g
Víz
81.3g
Koleszterin
677.6mg
Rost
885mg
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Füstölt halas töltelék

Összesen 228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Füstölt halas töltelék

Összesen 1811 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Füstölt halas töltelék

Összesen 285 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    117 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3031.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    303.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    767 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1811 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze a sóval és a szezámmaggal, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és gyors mozdulatokkal morzsoljuk, gyúrjuk össze a tésztát. (ha túl száraz lenne, akkor egy pici hideg vizet öntsünk hozzá)
  2. Ezután csomagoljuk be a tésztát folpack fóliába, majd tegyük be a hűtőbe fél órára. A formát zsírozzuk és lisztezzük ki, vagy béleljük ki sütőpapírral)
  3. Amikor a tészta kellően lehűlt, vegyük ki a hűtőből, nyújtsuk ki két folpack fólia között, majd vegyük le a felső fóliát, és egy határozott mozdulattal fordítsuk bele a formába a tésztát.
  4. Ezután vegyük le a felülre került fóliát, egyengessük bele a formába a tésztát, majd töltsük meg a közben elkészített töltelékkel.
  5. Tipp: A formát miután kizsíroztuk és liszteztük, helyezzünk bele keresztbe két szélesebb csík sütőpapírt, melyek segítségével könnyen kitudjuk majd venni a megsült pitét.

Füstölt halas töltelék

  1. A főzőtejszínhez adjuk hozzá a tojást, a lisztet, ízlés szerint a szerecsendiót, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, és keverjük simára. Ezután a tésztára öntsük rá kb. a felét, majd csipkedjük rá a füstölt halat, és végül öntsük rá a maradék masszát.
  2. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes (kb. 180-200 fokon) hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem)
  3. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. (amikor kivesszük a sütőből, még kissé lágynak tűnhet a töltelék, de mire teljesen kihűl, szépen tudjuk majd szeletelni)
  4. Tálaláskor a kihűlt pitét ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Én kakukkfűvel ízesítettem a tölteléket, de jól illik hozzá pl. a kapor, a rozmaring, esetleg a petrezselyemzöld is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Gyors lazacos pite krémsajttal

Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető sós pite egy egészen új szintre emeli a péksütemények elé állított elvárásokat. A krémsajt tökéletes kiegészítője a füstölt lazacnak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!