r
Nosalty Logó

Friss-zöldséges és olaszfűszeres mini penne

Barilla
Friss-zöldséges és olaszfűszeres mini penne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

388
Kalória
14g
Fehérje
54.1g
Szénhidrát
13g
Zsír
132.8g
Víz
13g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    132.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    3259 micro
Összesen 388 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6260.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    1641 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    2100 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    432.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1062.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1258 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1451 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1783 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    14819 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    26074 micro
Összesen 3105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    629 micro
  • Lut-zea
    1276 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy lábasban forraljunk vizet.
  2. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajon pirítsuk 2 percig az újhagymát. Adjuk hozzá a nagyon vékonyra szelt édesköményt (ennek egy kis részét tegyük félre a tálaláshoz) és a koktélparadicsomot. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Vegyük alacsonyabbra a lángot, és pároljuk addig, míg a paradicsom kissé felhólyagosodik és az édeskömény teljesen megpuhul. Ekkor keverjük hozzá a spenótleveleket, és fonnyasszuk meg.
  4. Közben főzzük ki a mini pennét a dobozon található utasítás szerint. Szűrjük le úgy, hogy tartsunk meg egy keveset a főzővízből.
  5. Keverjük a tésztát a szószhoz, adjuk hozzá a főzővizet, és főzzük össze, míg a folyadék szinte teljesen elpárolog. Keverjük össze reszelt sajttal és a meghagyott édesköményszeletekkel, azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p

Az olasz életérzéshez hozzátartozik a minőségi ételek szeretete, a kifinomultsághoz és a színes életstílushoz való szenvedélyes ragaszkodás. A tészta az olasz konyha egyik kulcsfontosságú tradicionális alappillére, ugyanakkor a világ egyik legkedveltebb étele. A Barilla durumlisztből készült tésztája egy egészséges, összetett szénhidrátforrás. A táplálkozási szakértők ajánlása szerint a jól kiegyensúlyozott diéta: 55 százalék szénhidrátot, kevesebb mint 30 százalék zsírt és 15 százalék proteint tartalmaz. A durumlisztből készült tészta felszívódási ideje jóval lassabb, mint sok más szénhidrátban gazdag ételé, mint amilyen a normál búzalisztből készült tészta is. Ennek köszönhetően késlelteti az éhségérzet kialakulását, ugyanakkor energiát biztosít az agyi működéshez és izomzatunknak. A Barilla tészta bárki által kedvelhető, mely élvezetet és örömet nyújt minden étkezéshez. A Barilla tészta mindig al dente. Elkészítésében szabadságot ad fantáziánknak, kreativitásunknak. …és egészséges! A Barilla Olaszország első számú tésztája és tésztaszósza.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...