Friss gombasaláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
88g rókagomba28 kcal
-
88g vargánya gomba19 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
164
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
350g rókagomba112 kcal
-
350g vargánya gomba75 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
657
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
35.8g rókagomba11 kcal
-
35.8g vargánya gomba8 kcal
-
18.4g vöröshagyma7 kcal
-
4.4g napraforgó olaj38 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
4.6g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
67
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 204.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 191 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 569 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 628 micro
Összesen
164
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 46.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1020.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 577 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 818.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 766 micro
-
K vitamin: 741 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2276 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2510 micro
Összesen
657
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
-
35 dkg rókagomba
-
35 dkg vargánya gomba
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A megtisztított gombát és vöröshagymát aprítsuk fel.
- Serpenyőben az étolajat, felforrósítjuk a fokhagymagerezdeket beletesszük.
- Pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a gombát.
- Kb. 5 percig együtt pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 38605
- Feltöltés dátuma: 2009. július 02.
Ajánló
Hidegen és melegen is egyaránt tálalható. Ropogós franciakenyérrel, pirítóssal tálaljuk. Illik hozzá a sör.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Mártika és Feri
107 recept
„Magyarország Európa egyik legrégebbi gombatermelő országa. Sikeres üzemi méretű termesztésről 1921 óta beszélhetünk. 1938-ban az Egyesült Államok és Franciaország után Magyarország termesztette a legtöbb gombát a világon. A II. világháború utáni átmeneti visszaesést követően a 80-as évek végétől a hazai gombatermesztés új lendületet vett és gyors fejlődést hozott a gombaágazatnak. A Magyar Zöldség Gyümölcs Terméktanács becslése szerint 1990-1998 között az országosan megtermelt gomba mennyisége megközelítőleg megháromszorozódott, a belföldi felhasználás megkétszereződött.”