Frenetikus tésztasaláta
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g tészta464 kcal
-
50g kecskesajt182 kcal
-
160g paradicsom29 kcal
-
23g fekete olajbogyó26 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g tészta928 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
-
320g paradicsom58 kcal
-
45g fekete olajbogyó52 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
33.3g tészta124 kcal
-
13.3g kecskesajt48 kcal
-
42.6g paradicsom8 kcal
-
7 kcal
-
2.1g olívaolaj19 kcal
-
1.1g olívaolaj9 kcal
-
1.6g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.9 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1272.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 209.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 162 micro
-
β-karotin 990 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 4117 micro
-
Lut-zea 673 micro
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.8 g
Zsír
-
Összesen 63.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2545.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 444 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 932 mg
-
Nátrium 778 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 419.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 581 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 651 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 323 micro
-
β-karotin 1980 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 8234 micro
-
Lut-zea 1346 micro
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1096 micro
-
Lut-zea 179 micro
Hozzávalók
-
4 kis db paradicsom
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A tésztát al dente-re főzzük (a csomagoláson lévő idő másfélszerese alatt), leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kihűtjük.
- A paradicsomot, a sajtot és az olívabogyót feldaraboljuk, a bazsalikomleveleket apróra tépkedjük.
- A tésztát meglocsoljuk a natúr olívaolajjal, és összeforgatjuk a többi hozzávalóval, óvatosan sózzuk (a sajt is sós), frissen őrölt borsozzuk.
- Tálaláskor csöpögtetjük rá a bergamotos olivaolajat, tetejére jöhet a bazsalikomlevél.
- Receptkönyvben: 159
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 41064
- Feltöltés dátuma: 2010. július 04.
Ajánló
Ebben a nagy melegben önálló fogásként is megállja a helyét, de húsevő egyedek éhesek lesznek egy-két órán belül. Nekik hideg sülttel, roston hallal adnám. Ami a bazsalikomot illeti, ha nincs lila, a zöld is tökéletes, de a lila aromásabb, és végre sikerült zsákmányolnom a Silvánus kertészetben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A fizetésemen kívül nincs az a pénz, ami engem visszatarthatna egy palack sokat ígérő olívaolaj megvásárlásától. És ha színe, illata, zamata mellett még az üvege is gyönyörű, na akkor aztán egy kisebb személyi kölcsön felvételétől sem riadok vissza. Jósorsom úgy hozta, hogy Finomániáék buliján megismerkedtem az olasz származású olívafanatikus, Frantoio Colonna mesés olajaival. Már az lenyűgözött, ahogyan a különböző bogyófajták származási helyéről, a termelőkről és sajtolási módszereikről mesélt, de amikor elkezdődött a kóstolás, hát az tényleg maga volt a mennyország. Ahogy a boroknál, itt is a könnyűtől haladtunk az erősebb fajták felé, és amikor azt hittem, hogy eljutottunk az "e fölött már csak az ég"-kategóriáig, előállt egy elképesztő zamattal. Nem árulta el, hogy mit csöpögtetett a kenyérkockára, nekünk kellett megmondanunk, milyen ízeket érzünk: volt ott sok minden, a zöldalmától a mandulán át egészen a...aaaa..ööö... fogalmam nem volt miig. Nézzetek mélyen a szemembe és áruljátok el szépen: tudjátok ti, mi az a bergamot? Mielőtt sebes guglizásba kezdenétek, megmondom én: egy citrusféle. Külsőre megtévesztésig hasonlít a narancsra, de ízletes rokonával ellentétben ez a gyümölcs - brutál keserűsége miatt - ehetetlen. A héjából nyert illóolaj viszont izgalmas, pikáns ízt kölcsönöz az Earl Grey teának, és - na itt a lényeg - esetünkben ennek a különleges olajnak! Amint túljutottam a kóstolást követő első ámulaton, beindult a fantáziám. Lelki szemeim előtt már akkor láttam a pompás tésztasalátát, amit a szerdai nagybevásárlás eredményeként tegnap végre sikerült összeraknom.