r
Nosalty Logó

Freiburgi paradicsomfelfújt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hófehérke
Freiburgi paradicsomfelfújt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

481
Kalória
23.9g
Fehérje
39.8g
Szénhidrátok
25.3g
Zsír
389.8g
Víz
211.6g
Koleszterin
6.1g
Rost
11.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    389.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5416.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1923 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1578 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1559.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1415 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1046 micro
  • α-karotin
    808 micro
  • β-karotin
    4005 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    2105 micro
Összesen 1926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    847 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott burgonyát héjában sós, köménymagos vízben feltesszük főni. Vigyázzunk, nehogy túl puhára főzzük, mert sütésnél széteshet.
  2. A paradicsomok csutkáját kivágjuk egy körkörös mozdulattal, és kiskanállal kivájjuk azok belsejét.
  3. A kivájt paradicsomokat fejjel lefelé tesszük, és a levüket hagyjuk kicsöpögni, majd belülről sózzuk, borsozzuk.
  4. A vajon megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a petrezselymet és az apróra felkockázott sajtot. Ez lesz a töltelék.
  5. A tölteléket a paradicsomokba töltjük. Lehet púposan adagolni, annál finomabb.
  6. Egy tepsibe tesszük a töltött paradicsomokat. Egyenletesen elhelyezzük körülötte a főtt, karikára vágott burgonyát.
  7. A tejet összekeverjük a tojással, a fűszerpaprikával és ételízesítővel. Ezt egyenletesen a paradicsomokra és a burgonyára locsoljuk. Előmelegített sütőben közepes fokozaton megsütjük. Nem szükséges lefedni, szépen összesül, megpuhul anélkül is, ha hőlégkeveréses módot használunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Tudom, tudom, hogy most épp nincs paradicsomszezon, de az év bármely napján jól esik egy könnyű ebéd vagy vacsora. Ez pedig gyerekkorom egyik kedvence. Önmagában vagy köretként is megállja a helyét. Még anyukám akkor divatos receptkártya-gyűjteményében akadtunk rá az eredeti receptre. Igazából nem is nagyon készítette el, csak néhány alkalommal. Viszont ahogy én beszabadultam a konyhába, legalább száz alkalommal... volt olyan, hogy egy kollégám két hatalmas tepsivel és négyszeres adag hozzávalóval megjelent, hogy készítsek neki, mert ebből egyszerűen nem lehet eleget enni... Hát. azt hiszem ez mindent elmond... ki kell próbálni! Újra és újra!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!