r
Nosalty Logó

Freiburgi paradicsomfelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hófehérke
Freiburgi paradicsomfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5416.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1923 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1578 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1559.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1415 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1046 micro
  • α-karotin
    808 micro
  • β-karotin
    4005 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    2105 micro
Összesen 1926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    847 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott burgonyát héjában sós, köménymagos vízben feltesszük főni. Vigyázzunk, nehogy túl puhára főzzük, mert sütésnél széteshet.
  2. A paradicsomok csutkáját kivágjuk egy körkörös mozdulattal, és kiskanállal kivájjuk azok belsejét.
  3. A kivájt paradicsomokat fejjel lefelé tesszük, és a levüket hagyjuk kicsöpögni, majd belülről sózzuk, borsozzuk.
  4. A vajon megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a petrezselymet és az apróra felkockázott sajtot. Ez lesz a töltelék.
  5. A tölteléket a paradicsomokba töltjük. Lehet púposan adagolni, annál finomabb.
  6. Egy tepsibe tesszük a töltött paradicsomokat. Egyenletesen elhelyezzük körülötte a főtt, karikára vágott burgonyát.
  7. A tejet összekeverjük a tojással, a fűszerpaprikával és ételízesítővel. Ezt egyenletesen a paradicsomokra és a burgonyára locsoljuk. Előmelegített sütőben közepes fokozaton megsütjük. Nem szükséges lefedni, szépen összesül, megpuhul anélkül is, ha hőlégkeveréses módot használunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1984
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hófehérke 19 recept

Tudom, tudom, hogy most épp nincs paradicsomszezon, de az év bármely napján jól esik egy könnyű ebéd vagy vacsora. Ez pedig gyerekkorom egyik kedvence. Önmagában vagy köretként is megállja a helyét. Még anyukám akkor divatos receptkártya-gyűjteményében akadtunk rá az eredeti receptre. Igazából nem is nagyon készítette el, csak néhány alkalommal. Viszont ahogy én beszabadultam a konyhába, legalább száz alkalommal... volt olyan, hogy egy kollégám két hatalmas tepsivel és négyszeres adag hozzávalóval megjelent, hogy készítsek neki, mert ebből egyszerűen nem lehet eleget enni... Hát. azt hiszem ez mindent elmond... ki kell próbálni! Újra és újra!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...