Francia vékony bagett Gabystól
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
Bagetthez
-
63g víz0 kcal
-
95g finomliszt346 kcal
-
2g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
6 kcal
-
18 kcal
Lekenéshez
-
5g tojássárgája16 kcal
-
2g víz0 kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
Bagetthez
-
250g víz0 kcal
-
380g finomliszt1383 kcal
-
6g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
23 kcal
-
71 kcal
Lekenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
8g víz0 kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
Bagetthez
-
36.3g víz0 kcal
-
55.2g finomliszt201 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
3 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
Lekenéshez
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
1.2g víz0 kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 806.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 589 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.3 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3227.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 533 mg
-
Nátrium 2357 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 313.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 287 micro
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 468.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Hozzávalók
Elkészítés
Bagetthez
- A fenti sorrendben a bagett alapanyagait bepakoljuk a kenyérsütőgépbe (cukrot, sót a sarkokba, élesztőt középre, a víz langyos legyen), és kelesztő-dagasztó programra állítjuk.
- A program letelte utánegy vékonyan kiolajozott tálba tegyük át a tésztát, forgassuk meg, hogy az olaj mindenhol befedje, takarjuk le, és minimum 30 percig meleg helyen hagyjuk pihenni.
- A kelesztési idő letelte után csak atenyerünket lisztezzük be, ésalaposan nyomjuk ki a tésztából a buborékokat.
- Lisztezett deszkára borítsuk ki, téglalap alakúra nyújtsuk ki (kb. 2-3 mm vékonyra).
- 4 egyenlő részre vágjuk el, igazítsuk el a darabokat téglalap formájúra.
- A hosszabb részénél kezdjük el szorosan feltekerni, hogy a légbuborékokat kinyomjuk belőle. Kicsit nyújtsunk még rajta. Ne engedjük a tésztát összeugrani, tekerés közben húzzuk, kb. 2-3 cm átmérőjű, vékony hengereket kell kapjunk.
- Vékonyan kiolajozott tepsibe vagy bagettsütőbe tegyük, a csavarás alja legyen alul, éles késsel 2-3 cm-ként ferdén vagdossuk be. Takarjuk le, és ismét 30 percig pihentessük.
- Melegítsük elő a sütőt.
- A tojássárgáját 1 evőkanál vízzel keverjük el, a pihentetés után a bagetteket kenjük le.
- Várjunk még kb. 5 percet, majd süssük aranysárgára.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 246
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 21947
- Feltöltés dátuma: 2013. október 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A férjemmel együtt Párizsban imádtuk a francia vékony, hosszú bagetteket. Sokáig keresgéltem a francia bagettnek megfelelő receptet. Kipróbáltam néhányat, nem voltak rosszak, de egy se volt az, amire azt mondom: na igen, ez az!! De aztán ráakadtam erre: http://allrecipes.com/Recipe/French-Baguettes/ és végre elégedett voltam. A víz az én (vagy a mi) lisztünkhöz kevés volt, de amikor már gyorsabban kevert a gép, pici langyos vizet adtam hozzá, és tökéletes lett. Az oldalon található videó sokat segített, hogy milyen állagú (kicsit lágy, de nem ragadós) tésztát kell kapjak. A recept két vastagabb bagettre szól, én ezt 4 felé osztottam, és így lett belőle 4 vékony 30-35 cm hosszú, kb. 5 cm átmérőjű péksüti. A sütési idő a receptben 20-25 perc, az én hagyományos gázsütőmben, bagettformában sütve 30-35 perc volt.