r
Nosalty Logó

Francia vékony bagett Gabystól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS29 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabys
Francia vékony bagett Gabystól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Bagetthez

Lekenéshez

396
Kalória
11.3g
Fehérje
75.9g
Szénhidrátok
4.4g
Zsír
78.5g
Víz
54.3g
Koleszterin
3g
Rost
2.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Bagetthez

Lekenéshez

Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Bagetthez

Lekenéshez

Összesen 1580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Bagetthez

Lekenéshez

Összesen 229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3227.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    2357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    313.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 1580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

Bagetthez

  1. A fenti sorrendben a bagett alapanyagait bepakoljuk a kenyérsütőgépbe (cukrot, sót a sarkokba, élesztőt középre, a víz langyos legyen), és kelesztő-dagasztó programra állítjuk.
  2. A program letelte utánegy vékonyan kiolajozott tálba tegyük át a tésztát, forgassuk meg, hogy az olaj mindenhol befedje, takarjuk le, és minimum 30 percig meleg helyen hagyjuk pihenni.
  3. A kelesztési idő letelte után csak atenyerünket lisztezzük be, ésalaposan nyomjuk ki a tésztából a buborékokat.
  4. Lisztezett deszkára borítsuk ki, téglalap alakúra nyújtsuk ki (kb. 2-3 mm vékonyra).
  5. 4 egyenlő részre vágjuk el, igazítsuk el a darabokat téglalap formájúra.
  6. A hosszabb részénél kezdjük el szorosan feltekerni, hogy a légbuborékokat kinyomjuk belőle. Kicsit nyújtsunk még rajta. Ne engedjük a tésztát összeugrani, tekerés közben húzzuk, kb. 2-3 cm átmérőjű, vékony hengereket kell kapjunk.
  7. Vékonyan kiolajozott tepsibe vagy bagettsütőbe tegyük, a csavarás alja legyen alul, éles késsel 2-3 cm-ként ferdén vagdossuk be. Takarjuk le, és ismét 30 percig pihentessük.
  8. Melegítsük elő a sütőt.
  9. A tojássárgáját 1 evőkanál vízzel keverjük el, a pihentetés után a bagetteket kenjük le.
  10. Várjunk még kb. 5 percet, majd süssük aranysárgára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

A férjemmel együtt Párizsban imádtuk a francia vékony, hosszú bagetteket. Sokáig keresgéltem a francia bagettnek megfelelő receptet. Kipróbáltam néhányat, nem voltak rosszak, de egy se volt az, amire azt mondom: na igen, ez az!! De aztán ráakadtam erre: http://allrecipes.com/Recipe/French-Baguettes/  és végre elégedett voltam. A víz az én (vagy a mi) lisztünkhöz kevés volt, de amikor már gyorsabban kevert a gép, pici langyos vizet adtam hozzá, és tökéletes lett. Az oldalon található videó sokat segített, hogy milyen állagú (kicsit lágy, de nem ragadós) tésztát kell kapjak. A recept két vastagabb bagettre szól, én ezt 4 felé osztottam, és így lett belőle 4 vékony 30-35 cm hosszú, kb. 5 cm átmérőjű péksüti. A sütési idő a receptben 20-25 perc, az én hagyományos gázsütőmben, bagettformában sütve 30-35 perc volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!