r
Nosalty Logó

Francia vágott zsemle

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Francia vágott zsemle
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

437
Kalória
12.9g
Fehérje
89.2g
Szénhidrátok
1.8g
Zsír
60.6g
Víz
-
Koleszterin
3.4g
Rost
2.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5198.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    4152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    242.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

  1. Szitáljuk össze a lisztet és a sót, keverjük hozzáa cukrot, és nyomjunk mélyedést a közepébe.
  2. Keverjük az élesztőt a tejjel krémesre, majd öntsük a liszt közepébe. Szórjuk meg kevés liszttel.Szobahőmérsékleten hagyjuk állni kb. 25-30 percig, míg az élesztős massza buborékokat kezd ereszteni.
  3. Adjuk hozzáa vizet, és fokozatosan keverjük hozzáa lisztet, hogy jónedves tésztát kapjunk. Borítsuk enyhén meglisztezett munkalapra, és gyúrjuk kb. 8-10 percig, amíg a tészta rugalmas lesz.
  4. Tegyük enyhén kiolajozott tálba, fedjük be enyhén megolajozott frissentartófóliával, és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni kb. 90 percig, amíg duplájára nem nő.
  5. Borítsuk lisztezett felületre, dögönyözzük át, fedjük le, és hagyjuk 5 percig pihenni.
  6. Osszuk a tésztát 10 egyenlőrészre. Görgessük gombócokká, majd hosszúkásra. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, fedjük be megolajozott fóliával, és hagyjuk kelnikb. 30 percig, míg duplájára nem nő.
  7. Enyhén olajozzuk meg kezünk élét, és nyomjuk a zsemlék közepébe, hogy mély vágás képződjön. Újra fedjük be, és hagyjuk pihenni 15 percig.
  8. Toljuk a tepsit 230 fokra előmelegített sütőbe, és süssük a zsemléket 15 percig, míg megpirulnak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezek a francia és belga specialitásnak számító mutatós zsemlék a közepükön látható bevágásról ismerhetők fel. Kívül ropogósak, míg belül könnyűek és puhák. A recept eredete: A kenyér és a kenyérsütés enciklopédiája.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Sajtos-köményes tallér

Itt az interneten találtam egy aránylag olcsó ostyasütőt (a fotón látszik is), és azóta nagyon sokszor készítem el a sajtos tallért. Nagyon kiadós és finom ropogtatni való, és a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!