r
Nosalty Logó

Francia vágott zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Francia vágott zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5198.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    4152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szitáljuk össze a lisztet és a sót, keverjük hozzáa cukrot, és nyomjunk mélyedést a közepébe.
  2. Keverjük az élesztőt a tejjel krémesre, majd öntsük a liszt közepébe. Szórjuk meg kevés liszttel.Szobahőmérsékleten hagyjuk állni kb. 25-30 percig, míg az élesztős massza buborékokat kezd ereszteni.
  3. Adjuk hozzáa vizet, és fokozatosan keverjük hozzáa lisztet, hogy jónedves tésztát kapjunk. Borítsuk enyhén meglisztezett munkalapra, és gyúrjuk kb. 8-10 percig, amíg a tészta rugalmas lesz.
  4. Tegyük enyhén kiolajozott tálba, fedjük be enyhén megolajozott frissentartófóliával, és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni kb. 90 percig, amíg duplájára nem nő.
  5. Borítsuk lisztezett felületre, dögönyözzük át, fedjük le, és hagyjuk 5 percig pihenni.
  6. Osszuk a tésztát 10 egyenlőrészre. Görgessük gombócokká, majd hosszúkásra. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, fedjük be megolajozott fóliával, és hagyjuk kelnikb. 30 percig, míg duplájára nem nő.
  7. Enyhén olajozzuk meg kezünk élét, és nyomjuk a zsemlék közepébe, hogy mély vágás képződjön. Újra fedjük be, és hagyjuk pihenni 15 percig.
  8. Toljuk a tepsit 230 fokra előmelegített sütőbe, és süssük a zsemléket 15 percig, míg megpirulnak.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9041
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezek a francia és belga specialitásnak számító mutatós zsemlék a közepükön látható bevágásról ismerhetők fel. Kívül ropogósak, míg belül könnyűek és puhák. A recept eredete: A kenyér és a kenyérsütés enciklopédiája.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...