Francia macaron mandulakrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Juditsindania
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
Macaron
-
8g mandulaliszt24 kcal
-
11g porcukor42 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
Krém
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
5g főzőtejszín7 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
Összesen
151
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
Macaron
-
100g mandulaliszt283 kcal
-
130g porcukor503 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
Krém
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
Összesen
1803
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
Macaron
-
18.5g mandulaliszt52 kcal
-
24.1g porcukor93 kcal
-
14.8g tojásfehérje8 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
Krém
-
7.4g tojássárgája24 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
11.1g főzőtejszín15 kcal
-
14.8g vaj106 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
Összesen
334
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 54.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
151
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.6 g
Zsír
-
Összesen 94.5 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 627 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 649.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.6 g
-
Cukor 183 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 152.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 758 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 355 mg
-
Retinol - A vitamin: 742 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
1803
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 28.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
334
kcal
Hozzávalók
Macaron
-
100 g mandulaliszt
-
130 g porcukor
-
2 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
3 ek cukor
Krém
-
2 db tojássárgája
-
2 ek cukor
-
3 ek főzőtejszín
-
80 g vaj
-
5 csepp mandulaaroma
Elkészítés
Macaron
- Szitáljuk le egy tálba a mandulát a porcukorral. Keverjük össze. Tegyük félre.
- A tojásfehérjéket csipet sóval kezdjük felverni gépi habverővel. Mikor kezd habozni, adjuk hozza a cukor 1/3-át. Folyamatosan adagoljuk hozza a maradék cukrot. Keverjük, amíg szép egyenletes habot nem kapunk. Most tehetünk bele bármilyen ételszínezéket. Ne túl sokat, mert a sok folyadék tönkreteheti a habot. Keverjük teljesen keményre ezután.
- Adjuk a mandulás mixet a habhoz harmadolva. Óvatosan forgassuk bele körkörös mozdulatokkal a falától kezdve a közepébe haladva. Addig keverjük, amíg egy láva jellegű állagot nem kapunk. Nagyon fontos!
- Szedjük át egy sima, kerek végű nyomózsákba.
- Tepsibe tegyünk sütőpapírt, és nyomjunk ki kb. 3-4 cm-es köröket, egymás között némi helyet kihagyva.
- Vágjuk a tepsi alját jó párszor az előkészítőpulthoz. Akkor jó, mikor pici lyukakat látunk a tetején.
- Tegyük félre száradni 15-30 percre. Ha az ujjunkkal hozzáérünk a széléhez, és nem marad rajta tészta, akkor kész.
- Süssük előmelegített sütőbe 13 percig.
- Azonnal vegyük ki a sütőből, és a papírral húzzuk le a tepsiről hűlni. Hűtőben napokig tárolhatjuk töltés nélkül egy lezárt műanyagedényben.
Krém
- A tojássárgáját keverjük össze a cukorral és a tejszínnel.
- Tegyük fel alacsony tűzön folyamatos kevergetés mellett. Mikor pudingszerű állaga lesz, vegyük le a tűzről, és apránként keverjük hozzá a vajat. Csepegtessük bele a mandulaaromát. Kóstoljuk meg, ha még szükséges, adjunk hozzá több aromát.
- Szedjük át egy kisebb, lezárható edénybe, és tegyük be a hűtőbe éjszakára, de legalább 3-4 órát.
- Párosítsuk össze a macaronokat lefele fordítva, és az egyik oldalára nyomózsákból nyomjuk bele a krémet. Óvatosan rakjuk össze őket. Nagyon törékenyek.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 13 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 229
- Tegnapi nézettség: 23
- 7 napos nézettség: 175
- Össznézettség: 62469
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 01.
Ajánló
Sütés előtt dekorálhatjuk színes cukorral, magokkal, mákkal, kókuszreszelékkel, stb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Juditsindania
6 recept
Mindenki kedvence. Csak tőled függ, mivel ízesíted a krémet. Mandulás a befutó nálunk. Érdemes betartani minden pontját, mert nagyon fontosak.