Francia krémes Évi nénitől
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
![Francia krémes Évi nénitől](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/sM/0L/francia-kremes-evi-nenitol.jpeg?w=670&fit=crop&fm=jpeg&crop=421%2C289%2C%2C&h=460&mark=watermark.png&markpos=bottom-left&markpad=20&markw=&s=1dfd40b8e527cd13940586293cedc059)
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A tésztához
A sárga krémhez
-
1.4 l tej
-
20 dkg cukor
-
1 ek vanília kivonat
A fehér habhoz
-
2 dl habtejszín
-
15 g tejszínhab por
-
5 dkg porcukor
A mázhoz
-
8 ek cukor
-
1 teáskanál instant kávé
-
2 ek vaj
497
Kalória
9.4g
Fehérje
66.4g
Szénhidrátok
20.3g
Zsír
34.7g
Víz
118.2g
Koleszterin
437mg
Rost
40g
Cukor
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
28g leveles tészta102 kcal
A sárga krémhez
A fehér habhoz
-
20g habtejszín58 kcal
-
8 kcal
-
5g porcukor19 kcal
A mázhoz
-
8g cukor31 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
3g vaj20 kcal
Összesen
497
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
275g leveles tészta1020 kcal
A sárga krémhez
-
1400g tej784 kcal
-
180g vaníliás pudingpor686 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0 kcal
-
275g tojás346 kcal
A fehér habhoz
-
200g habtejszín584 kcal
-
15g tejszínhab por76 kcal
-
50g porcukor194 kcal
A mázhoz
-
80g cukor310 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
28g vaj201 kcal
Összesen
4975
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
10.1g leveles tészta38 kcal
A sárga krémhez
-
51.5g tej29 kcal
-
6.6g vaníliás pudingpor25 kcal
-
7.4g cukor28 kcal
-
0 kcal
-
10.1g tojás13 kcal
A fehér habhoz
-
7.4g habtejszín21 kcal
-
0.6g tejszínhab por3 kcal
-
1.8g porcukor7 kcal
A mázhoz
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
1g vaj7 kcal
Összesen
182
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
497
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.2 g
Zsír
-
Összesen 203.1 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4341.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 1884 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 631 mg
-
Nátrium 1685 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 663.6 g
-
Cukor 400 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 346.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 244 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 751 mg
-
Retinol - A vitamin: 1123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1217 micro
Összesen
4975
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 12.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
182
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A készen kinyújtott tésztát kiterítjük a sütőpapíron, és 20 egyenlő kockára vágjuk derelyevágóval, hogy ne teljesen vágódjon át a lap.
- 170 oC-os sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amikor kivesszük, letakarjuk egy másik réteg sütőpapírral, és nehezéknek egy másik tepsit teszünk rá, hogy a tészta ne legyen magas, felfújt. Utána magas falú négyzet alakú edénybe tesszük a fele lapot, amire a krémet fogjuk tenni.
- A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját félretesszük.
- A krémhez 1 liter tejet felforralunk, a maradékban hidegen elkeverjük a pudingport, a vanília aromát és a cukrot, majd amikor a tej felforrt, belekeverjük a feloldott pudingport, és máris levesszük a tűzről. Legegyszerűbb robotgéppel leverni, mert hamar besűrűsödik. Hozzáadjuk még a tojások sárgáját, azzal tovább keverjük.
- A felvert tojásfehérjéhez fokozatosan hozzáadjuk a forró pudingot, robotgéppel összekeverjük, lazítjuk vele a krémet.
- A kihűlt tészta felét magas falú (pl. sütőtálba) tesszük, ráterítjük a krémet, és elsimítjuk. Gyorsan dolgozzunk, mert hamar köt.
- A tejszínt a habporral és a porcukorral kemény habbá verjük, a krém tetejére simítjuk, majd a kockára felvágott tésztalappal borítjuk le. Hűtőbe tesszük, míg a máz készül.
- A mázhoz a cukrot elkeverjük a kevéske vízzel vagy tejjel, és gyöngyözve forraljuk, míg el nem kezd barnulni. Ekkor belekeverjük az instant kávét és a vajat, sima krémessé elkeverve máris a tészta tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 perc
- Főzés ideje: 5 perc
- Sütés ideje: 15 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x30
Egyszer el kellett készítenem. A máz nem lett valami szép, akkor jöttem rá, hogy víz helyett tejjel vagy tejszínnel olyan lehetett volna, mint a tejkaramella. Mindig tanul az ember, csak az okos a más kárából.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!