r
Nosalty Logó

Francia krémes Évi nénitől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Francia krémes Évi nénitől
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér habhoz

A mázhoz

497
Kalória
9.4g
Fehérje
66.4g
Szénhidrátok
20.3g
Zsír
34.7g
Víz
118.2g
Koleszterin
437mg
Rost
40g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér habhoz

A mázhoz

Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér habhoz

A mázhoz

Összesen 4975 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér habhoz

A mázhoz

Összesen 182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    203.1 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4341.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1884 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    1685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.6 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    346.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 4975 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A készen kinyújtott tésztát kiterítjük a sütőpapíron, és 20 egyenlő kockára vágjuk derelyevágóval, hogy ne teljesen vágódjon át a lap.
  2. 170 oC-os sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amikor kivesszük, letakarjuk egy másik réteg sütőpapírral, és nehezéknek egy másik tepsit teszünk rá, hogy a tészta ne legyen magas, felfújt. Utána magas falú négyzet alakú edénybe tesszük a fele lapot, amire a krémet fogjuk tenni.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját félretesszük.
  4. A krémhez 1 liter tejet felforralunk, a maradékban hidegen elkeverjük a pudingport, a vanília aromát és a cukrot, majd amikor a tej felforrt, belekeverjük a feloldott pudingport, és máris levesszük a tűzről. Legegyszerűbb robotgéppel leverni, mert hamar besűrűsödik. Hozzáadjuk még a tojások sárgáját, azzal tovább keverjük.
  5. A felvert tojásfehérjéhez fokozatosan hozzáadjuk a forró pudingot, robotgéppel összekeverjük, lazítjuk vele a krémet.
  6. A kihűlt tészta felét magas falú (pl. sütőtálba) tesszük, ráterítjük a krémet, és elsimítjuk. Gyorsan dolgozzunk, mert hamar köt.
  7. A tejszínt a habporral és a porcukorral kemény habbá verjük, a krém tetejére simítjuk, majd a kockára felvágott tésztalappal borítjuk le. Hűtőbe tesszük, míg a máz készül.
  8. A mázhoz a cukrot elkeverjük a kevéske vízzel vagy tejjel, és gyöngyözve forraljuk, míg el nem kezd barnulni. Ekkor belekeverjük az instant kávét és a vajat, sima krémessé elkeverve máris a tészta tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30

Egyszer el kellett készítenem. A máz nem lett valami szép, akkor jöttem rá, hogy víz helyett tejjel vagy tejszínnel olyan lehetett volna, mint  a tejkaramella. Mindig tanul az ember, csak az okos a más kárából.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!