Francia krémes elronthatatlanul
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Xibig
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
Leveles tészta
-
83g leveles tészta309 kcal
Krém
-
133g víz0 kcal
-
76 kcal
-
13 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
Hab
-
83g habtejszín243 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
Fondantmáz
-
3g instant kávé0 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
12g margarin84 kcal
Összesen
944
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
Leveles tészta
-
500g leveles tészta1855 kcal
Krém
-
800g víz0 kcal
-
120g vaníliás pudingpor457 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
360g tojásfehérje187 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Hab
-
500g habtejszín1460 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
Fondantmáz
-
18g instant kávé0 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
70g margarin502 kcal
Összesen
5665
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
Leveles tészta
-
18.7g leveles tészta69 kcal
Krém
-
29.9g víz0 kcal
-
4.5g vaníliás pudingpor17 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
13.4g tojásfehérje7 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Hab
-
18.7g habtejszín54 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
Fondantmáz
-
0.7g instant kávé0 kcal
-
6.7g porcukor26 kcal
-
2.6g margarin19 kcal
Összesen
211
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 54.5 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 242.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 318 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
944
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 80.5 g
Zsír
-
Összesen 326.7 g
-
Telített zsírsav 162 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2765.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 402 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 378 mg
-
Nátrium 1815 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 612.1 g
-
Cukor 320 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1453.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1968 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 1908 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 727 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
5665
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 103.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
Leveles tészta
Krém
-
8 dl víz
-
120 g vaníliás pudingpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
9 db tojásfehérje (a tojások különböző méretűek, ezért biztosabb, ha le van mérve, 300 grammnyival szoktam dolgozni)
-
1 csomag habfixáló
Hab
-
500 ml habtejszín
-
3 csomag habfixáló
Fondantmáz
Elkészítés
Leveles tészta
- A kiengedett leveles tésztát 2 egyforma darabra vágjuk, s tepsi nagyságúra nyújtjuk ki. Ebbe a tepsibe állítjuk össze a süteményt. Az enyém 40X23 cm. Nem ebben sütöm, mert a leveles tészta sütésnél egy kicsit összehúzódik, ezért ráhagyok kb 2-2 cm-t, s inkább levágok belőle.
- Megszurkáljuk a tetejét, s sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokos sütőben laponként megsütjük.
- Hagyjuk kihűlni.
- Az egyik lapot óvatosan négyzetekre vagdossuk. A fenti nagyságú lapból én 5X3 darabot szoktam készíteni.
Krém
- A pudingport a cukorral és néhány evőkanál vízzel csomómentesre keverjük. A többi vizet egy nagyobb fazékban felforraljuk.
- Közben a tojásfehérjét félig felverjük, beletesszük a habfixálót. (Aki édesen szeretné a krémet, még ebbe is tehet 9 csapott evőkanál cukrot.)
- A felforralt vizet levesszük a lángról, és kézi habverővel óvatosan belekeverjük a csomómentesre kevert, cukros pudingport. Azonnal besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Lassan, óvatosan, nehogy a hab összetörjön. Ekkor 2-3 percre visszatesszük a tűzre, s óvatosan keverjük habverővel.
- Még melegen a tepsibe előkészített, megsütött lapra öntjük. Egyenletesen elkenjük.
Hab
- A tejszínhabot félig felverjük, s a habfixálót ekkor adjuk hozzá. A kihűlt krém tetejére simítjuk. (Aki édesebben szereti, ebbe is tehet porcukrot ízlés szerint.)
Fondantmáz
- Az instant kávét, porcukrot és margarint lassú tűzön felolvasztjuk, hogy a cukor ne ropogjon benne.
- A négyzetekre vágott lapocskákra rákenjük a fondant, s a tejszínhab tetejére illesztjük.
- Hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, s a felső lapok mentén szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x23x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 11 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 22357
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.
Ajánló
Desszertnek kiváló, télen-nyáron.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Xibig
7 recept
Főiskolás éveim alatt, a téli vizsgaidőszakban anyukám mindig francia krémest hozott nekem. Azóta is imádom, s mindig azt az ízt kerestem. Ez a sütemény visszahozza a régi emlékeket. Az utóbbi 2 alkalommal már az utolsó, hiányzó láncszemre is sikerült rájönni, hogy ne legyen hibája. Nehéznek tűnik, de csak pontosan kell készíteni, s akkor garantált a siker!