r
Nosalty Logó

Francia krémes elronthatatlanul

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Xibig
Francia krémes elronthatatlanul
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Leveles tészta

Krém

Hab

Fondantmáz

Összesen 944 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Leveles tészta

Krém

Hab

Fondantmáz

Összesen 5665 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Leveles tészta

Krém

Hab

Fondantmáz

Összesen 211 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 944 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    326.7 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2765.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    1815 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.1 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1453.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1968 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1908 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 5665 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Leveles tészta

Krém

Hab

Fondantmáz

Elkészítés

Leveles tészta

  1. A kiengedett leveles tésztát 2 egyforma darabra vágjuk, s tepsi nagyságúra nyújtjuk ki. Ebbe a tepsibe állítjuk össze a süteményt. Az enyém 40X23 cm. Nem ebben sütöm, mert a leveles tészta sütésnél egy kicsit összehúzódik, ezért ráhagyok kb 2-2 cm-t, s inkább levágok belőle.
  2. Megszurkáljuk a tetejét, s sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokos sütőben laponként megsütjük.
  3. Hagyjuk kihűlni.
  4. Az egyik lapot óvatosan négyzetekre vagdossuk. A fenti nagyságú lapból én 5X3 darabot szoktam készíteni.

Krém

  1. A pudingport a cukorral és néhány evőkanál vízzel csomómentesre keverjük. A többi vizet egy nagyobb fazékban felforraljuk.
  2. Közben a tojásfehérjét félig felverjük, beletesszük a habfixálót. (Aki édesen szeretné a krémet, még ebbe is tehet 9 csapott evőkanál cukrot.)
  3. A felforralt vizet levesszük a lángról, és kézi habverővel óvatosan belekeverjük a csomómentesre kevert, cukros pudingport. Azonnal besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Lassan, óvatosan, nehogy a hab összetörjön. Ekkor 2-3 percre visszatesszük a tűzre, s óvatosan keverjük habverővel.
  4. Még melegen a tepsibe előkészített, megsütött lapra öntjük. Egyenletesen elkenjük.

Hab

  1. A tejszínhabot félig felverjük, s a habfixálót ekkor adjuk hozzá. A kihűlt krém tetejére simítjuk. (Aki édesebben szereti, ebbe is tehet porcukrot ízlés szerint.)

Fondantmáz

  1. Az instant kávét, porcukrot és margarint lassú tűzön felolvasztjuk, hogy a cukor ne ropogjon benne.
  2. A négyzetekre vágott lapocskákra rákenjük a fondant, s a tejszínhab tetejére illesztjük.
  3. Hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, s a felső lapok mentén szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x23x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 22357
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.

Ajánló

Desszertnek kiváló, télen-nyáron.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Főiskolás éveim alatt, a téli vizsgaidőszakban anyukám mindig francia krémest hozott nekem. Azóta is imádom, s mindig azt az ízt kerestem. Ez a sütemény visszahozza a régi emlékeket. Az utóbbi 2 alkalommal már az utolsó, hiányzó láncszemre is sikerült rájönni, hogy ne legyen hibája. Nehéznek tűnik, de csak pontosan kell készíteni, s akkor garantált a siker!

Hozzávalók

Leveles tészta

Krém

Hab

Fondantmáz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...