r
Nosalty Logó

Francia hagymaleves Tomatotree konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Francia hagymaleves Tomatotree konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1224 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    1006 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 307 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4926.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    4026 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1928.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1224 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítás után félbevágjuk, felszeleteljük, ha elég nagyok, még el is negyedeljük (nem felkockázott vagy apró hagymára van szükségünk), és az olajban feltesszük, és borsot őrlünk rá a borsdarálóval... Időről időre megkevergetve közepes tűznél kb. negyed óráig dinszteljük.
  2. Miután megpuhult, hozzáadjuk a porcukrot, és folyamatosan kavargatva kicsit karamellizáljuk, majd az evőkanálnyi lisztet is belekeverjük
  3. Felöntjük 1-1,5 liter vízzel, és a mennyiségtől függően 2-3 leveskockát adunk hozzá.
  4. Jól kiforraljuk, ha a leveskocka feloldódott, ízlés szerint sóval utánízesíthetjük, majd levesgyönggyel, pirított zsemlekockával,pirított egész toast kenyérrel, reszelt sajttal forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25301
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia hagymaleves Tomatotree konyhájából
Tomatotree 262 recept

Gyerekkoromban biztosan kiakadt volna a nagyanyám, ha hagymalevest kértem volna tőle. Már persze ha tudtam volna, hogy a hagymából levest is lehet főzni.:) De még milyen finomat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...