Francia bagett csirkemellel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
A csirkéhez
-
100g bagett274 kcal
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
20g tokaszalonna131 kcal
-
7g salátalevél1 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
53 kcal
A majonézhez
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
915
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
A csirkéhez
-
400g bagett1096 kcal
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
160g csemegeuborka38 kcal
-
80g tokaszalonna524 kcal
-
28g salátalevél4 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A majonézhez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3661
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
A csirkéhez
-
26.6g bagett73 kcal
-
29.9g csirkemellfilé36 kcal
-
10.6g csemegeuborka3 kcal
-
5.3g tokaszalonna35 kcal
-
1.9g salátalevél0 kcal
-
13.3g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
A majonézhez
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
8.5g napraforgó olaj75 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
243
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 38.7 g
Zsír
-
Összesen 60.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1280.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 562 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 181.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 370 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
915
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 154.9 g
Zsír
-
Összesen 243.2 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 618 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5123.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 234 mg
-
Kálcium 593 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 1693 mg
-
Nátrium 2246 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 727.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 67 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 462 micro
-
Kolin: 627 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 210 micro
-
β-karotin 1481 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 995 micro
Összesen
3661
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 342 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
45 dkg csirkemellfilé
-
4 db csemegeuborka
-
2 db paradicsom
-
só ízlés szerint
A majonézhez
-
1 db tojássárgája
-
1 ek mustár
-
0.5 teáskanál cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkemelleket tisztítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben hevítsünk egy kevés zsiradékot, majd a csirkemelleket pirítsuk meg nagylángon, aranybarnára. Ha ezzel megvagyunk, tegyük a melleket a serpenyővel együtt sütőbe.
- Készítsünk majonézt: a tojássárgát keverjük el a mustárral, adjunk hozzá kevés cukrot, majd lassan, csepegtetve adjuk hozzá állandó keverés mellett az olajat. Ha kész, ízesítsük kevés sóval, illetve zúzott fokhagymával.
- Készítsük elő a zöldségeket: megmosást követően a salátalevelek torzsás részét távolítsuk el, a paradicsomokat szeleteljük, az ecetes uborkákat hosszanti irányban szeleteljükfel.
- A szelet szalonnákat egy kisebb serpenyőben gyorsan pirítsuk meg.
- Az elkészült csirkemelleket tegyük vágódeszkára, majd egy éles késsel rézsutosan szeleteljük fel vékonyan.
- A zsemléket vágjuk félbe, majd kenjük meg a majonézzel. Fektessük rá a salátalevelet (ha nagy a levél, darabolhatjuk, majd osszuk el), majd a szeletelt csirke következik. A hús tetejére fektessünk paradicsom és uborkaszeleteket, majd a sült szalonnát, végül zárjuk le a zsemle másik felével.
- Tálalhatjuk frissen azonnal, de elcsomagolva is tökéletes, akár órákkal később is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6625
- Feltöltés dátuma: 2012. március 31.
Ajánló
Ha valami másra vágyunk, mint a megszokott, érdemes kipróbálni ezt a receptet. Kiegészíthetjük még tetszés szerinti sajtszeletekkel, pestoval, egyéb friss zöldségekkel. A lehetőségek tárháza végtelen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Két gyerek, kétféle kaja, egy kirándulás. Világos, ha lehetőség adódik, a gyerekek azonnal szeretnének eltérő, illetőleg egyedi igényeiknek megfelelő szendvicset választani. Miután kirándulni készültünk, ezen a nüanszon nem múlhatott a hangulat, így fiam választása szerint készült ez a szendvics recept. Amúgy magam is gratuláltam Neki, igazán jól sikerült, és valóban ízletes. Hamarabb elkészül, mint a recept írása...:P