Főzött majonéz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
224
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
894
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 639.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 430 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
224
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 85.1 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 654 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2556.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 365 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 396 mg
-
Nátrium 1720 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 267.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 661 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 392 mg
-
Retinol - A vitamin: 646 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 458 micro
Összesen
894
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 645.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 434 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojások sárgáját, a felaprított vajat, a sót, a mézet, a citromlevet és a mustárt egy hőálló tálba tesszük és vízgőz felett kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrüsödik. (Ha kicsit összeugrik, tegyünk még hozzá egy kevés mustárt.)
- A vízgőzről levéve kicsit hűtjük, majd apránként hozzákeverjük a tejfölt és behűtjük.
- Receptkönyvben: 584
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 62
- Össznézettség: 72040
- Feltöltés dátuma: 2010. május 03.
Ajánló
Bármilyen majonéz alapú salátához, mártáshoz használhatjuk, tovább ízesíthetjük ízlésünk szerint. A meleg beköszöntével célszerű a nyers tojásból készült majonéz helyett készíteni.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A nyers tojássárgájából és az olajból kikevert változatnál ízre lágyabb, kevésbé karakteres. Vízgőz felett készül vajjal, nem olajjal. Tejföllel dúsítjuk. A kész majonézt üvegben is tárolhatjuk, több napig eláll, nagyon jó állagú.