Fougasse Glaser konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
289
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
450g finomliszt1638 kcal
-
4g só0 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
280g víz0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
Összesen
1732
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
58.9g finomliszt214 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
2.6g friss élesztő3 kcal
-
36.6g víz0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
Összesen
226
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
289
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.3 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2501.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 555 mg
-
Nátrium 1577 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 347.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 348.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
1732
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
-
1 kk só
-
20 g friss élesztő
-
1 kk kakukkfű
-
1 tk rozmaring
Elkészítés
- A lisztet a sóval egy keverőtálba szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk. Az élesztőt krémesre keverjük kb. 4 ek vízzel. Az élesztős masszát a maradék vízzel és az olajjal a mélyedésbe öntjük, és lágy tésztává dagasztjuk. Lisztezett felületen kb. 8-10 percig gyúrjuk, míg a tészta egyenletes és rugalmas lesz.
- A tésztát egy kiolajozott tálba tesszük, lefedjük egy enyhén megolajozott fóliával, és meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk kelni, míg a tészta duplájára nem nő.
- Borítsuk a tésztát enyhén lisztezett munkalapra, és dögönyözzük át, majd osszuk 2 egyforma részre.
- Az egyik cipót nyújtsuk kb. 28x15 cm-es téglalappá. Éles késsel négyszer átlósan vágjuk be majdnem a széléig. Húzogassuk szét a tésztát, hogy egy létrára hasonlítson.
- A másik cipót formázzuk egy kb. 25 cm hosszú ovális lepénnyé. Éles késsel vágjunk bele oldalanként 3-3 átlós hasítékot, és húzzuk szét, hogy szétnyíljanak.
- Helyezzük a két kenyeret egy sütőpapírral bélelt tepsibe, fedjük le enyhén megolajozott fóliával, és meleg helyen hagyjuk kb. 30-45 percig kelni.
- A két lepényt kenjük meg egy kevés olívaolajjal, szórjuk meg a fűszerekkel. Toljuk be a 220 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 25 percig, míg megpirulnak.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 721
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Fougasse egy rácsozatos lepény Dél-Franciaországból. Készíthetjük simán, vagy gyúrhatunk a tésztához tetszés szerint szeletekre vágott aszalt paradicsomot, morzsolt Roquefortot, 4-be vágott magnélküli fekete olajbogyót.