Forralt boros muffin 2. - csokoládés
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Batida
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
33g margarin239 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
20g félédes vörösbor16 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
2g margarin12 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
Összesen
650
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
200g margarin1434 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
0g só0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
120g félédes vörösbor98 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
10g margarin72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
3908
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
19.1g margarin137 kcal
-
17.2g cukor66 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
19.1g finomliszt69 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
9.5g étcsokoládé52 kcal
-
11.5g félédes vörösbor9 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
1g margarin7 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
Összesen
371
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 418 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 339 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
650
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.8 g
Zsír
-
Összesen 221.3 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 728 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2508 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 1030 mg
-
Nátrium 741 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 411.3 g
-
Cukor 229 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 313.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2032 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 205 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 617 mg
-
Retinol - A vitamin: 1923 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1307 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1044 micro
Összesen
3908
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
371
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg margarin
-
18 dkg cukor
-
1 csipet só
-
4 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
1 kk sütőpor
-
0.5 kk szódabikarbóna
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek margarin
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- A margarint a cukor felével és a sóval habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjét habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beleszórjuk.
- A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal és a durvára reszelt étcsokoládéval összeforgatjuk.
- A lehűtött forralt bort apránként a cukros tojássárgájához öntjük, majd a lisztes keveréket is beledolgozzuk.
- Végül a tojáshabot finoman, nehogy összetörjük, a masszába forgatjuk.
- Egy közepes muffinformát margarinnal kikenünk, kilisztezünk (vagy papírkosárkával béleljük), és a masszával háromnegyedükig megtöltjük.
- Előmelegített sütőben, közepes lánggal sütjük. Hagyjuk a formában 10-15 percig hűlni, majd tegyük ki süteményrácsra, hadd hűljön ki egészen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 18 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3647
- Feltöltés dátuma: 2011. június 21.
Ajánló
Muffinimádóknak, borkedvelőknek, első vacsirandira desszertként, és akik a kettőt együtt is szívesen kipróbálnák!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Batida
17 recept
Egy régi retro házibuliban ettem ilyen muffint először, és már akkor elaléltam az ízétől. Ide még télen fel akartam tenni a receptet, hogy az ünnepek alatt bárki kipróbálhassa, de aztán elmaradt... Mivel félédes bor többször akad kéznél, mint forralt (igaz, multiknál lehet venni finom fűszeres 1 l-es kiszerelésű forralt bort) , ezért kipróbáltam azzal is, és nem csalódtam, legalább olyan ízletes. Különleges íze miatt családi alkalmakra, jeles napokra ajánlom szívből, és eddig mindenhol osztatlan sikert aratott.