r
Nosalty Logó

Forralt boros muffin 2. - csokoládés

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Batida
Forralt boros muffin 2. - csokoládés
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

650
Kalória
8.6g
Fehérje
68.6g
Szénhidrátok
36.9g
Zsír
52.2g
Víz
121.4g
Koleszterin
2.1g
Rost
38.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 650 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 650 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    221.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2508 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.3 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    313.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2032 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1307 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 3908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 371 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a cukor felével és a sóval habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjét habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beleszórjuk.
  2. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal és a durvára reszelt étcsokoládéval összeforgatjuk.
  3. A lehűtött forralt bort apránként a cukros tojássárgájához öntjük, majd a lisztes keveréket is beledolgozzuk.
  4. Végül a tojáshabot finoman, nehogy összetörjük, a masszába forgatjuk.
  5. Egy közepes muffinformát margarinnal kikenünk, kilisztezünk (vagy papírkosárkával béleljük), és a masszával háromnegyedükig megtöltjük.
  6. Előmelegített sütőben, közepes lánggal sütjük. Hagyjuk a formában 10-15 percig hűlni, majd tegyük ki süteményrácsra, hadd hűljön ki egészen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy régi retro házibuliban ettem ilyen muffint először, és már akkor elaléltam az ízétől. Ide még télen fel akartam tenni a receptet, hogy az ünnepek alatt bárki kipróbálhassa, de aztán elmaradt... Mivel félédes bor többször akad kéznél, mint forralt (igaz, multiknál lehet venni finom fűszeres 1 l-es kiszerelésű forralt bort) , ezért kipróbáltam azzal is, és nem csalódtam, legalább olyan ízletes. Különleges íze miatt családi alkalmakra, jeles napokra ajánlom szívből, és eddig mindenhol osztatlan sikert aratott.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Dunahullám-muffin

A Dunahullám-süti muffin kisöccse, eszméletlen finom és gyönyörű meglepetés lehet bármilyen alkalomra. A roppanós csokibevonat alatt házi, főzött vaníliakrém és savanykás meggyek ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!