r
Nosalty Logó

Fordított szilvatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Fordított szilvatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A szilvás réteghez

A tésztához

Összesen 395 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A szilvás réteghez

A tésztához

Összesen 3156 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A szilvás réteghez

A tésztához

Összesen 264 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 395 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.3 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 3156 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A szilvás réteghez

A tésztához

Elkészítés

A szilvás réteghez

  1. A vajat beledobjuk egy edénybe, és mehet hozzá egyből a cukor is. Közepes lángon melegítjük egészen addig, amíg minden egyes cukorkristály el nem olvad.
  2. Hozzáadjuk a szilvalekvárt, és elkeverjük.
  3. Egy magasabb falú serpenyőt kitunkolunk vajjal, és kevés liszttel megszórjuk. Tuti, ami biztos, még az aljára tehetünk egy méretre vágott sütőpapírt is, majd erre ráöntjük a még meleg cukros-szilvalekváros keveréket, és hagyjuk kicsit hűlni.
  4. A megmosott és negyedekre vágott szilvákkal körberakjuk a cukros máz tetejét, és félretesszük, amíg összeállítjuk a tésztát.

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval.
  2. Előkapjuk a robotgépet, és a szobahőmérsékletű vajat a vaníliarúd kikapargatott belsejével és a cukorral egyetemben habosra keverjük.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan kikeverjük.
  4. Ezután szitálhatjuk is bele a lisztes keveréket. Érdemes 2-3 adagban, hogy könnyebben el tudjuk dolgozni.
  5. A végén az egészet a folyamatosan hozzáadagolt tejjel lazítjuk.
  6. A tésztával beborítjuk a szilvát, és elsimítjuk rajta.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
  8. Ne hagyjuk teljesen kihűlni a formában, mert akkor az életben nem jön ki belőle rendesen. Még amikor langyos és kissé olvadt a cukros más, akkor borítsuk ki!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 418
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 19036
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első torta sajnos már nem érte meg a másnapot, hogy le tudjam fotózni, mert előbb elfogyott, mintsem megörökíthettem volna az utókornak, így ez itt már a második sütés. Puha, kellemesen édes és még szép is!

Hozzávalók

A szilvás réteghez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...