Fordított ananásztorta koktélcseresznyével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
Szirup és gyümölcsök
-
6g vaj41 kcal
-
14g méz43 kcal
-
64g ananászkonzerv39 kcal
-
9 kcal
Tészta
-
31g tojás40 kcal
-
29g barna cukor109 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
29g finomliszt104 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
18g vaj128 kcal
Összesen
513
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
Szirup és gyümölcsök
-
40g vaj287 kcal
-
100g méz304 kcal
-
450g ananászkonzerv270 kcal
-
40g koktélcseresznye66 kcal
Tészta
-
220g tojás277 kcal
-
200g barna cukor760 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
125g vaj896 kcal
Összesen
3588
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
Szirup és gyümölcsök
-
2.9g vaj21 kcal
-
7.3g méz22 kcal
-
32.7g ananászkonzerv20 kcal
-
2.9g koktélcseresznye5 kcal
Tészta
-
16g tojás20 kcal
-
14.5g barna cukor55 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
14.5g finomliszt53 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
9.1g vaj65 kcal
Összesen
261
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.2 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 88.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
513
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 49.3 g
Zsír
-
Összesen 154.8 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1075 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1800.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 444 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 684 mg
-
Nátrium 363 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 519.5 g
-
Cukor 357 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 616.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1453 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 654 mg
-
Retinol - A vitamin: 1417 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 407 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1033 micro
Összesen
3588
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
Szirup és gyümölcsök
-
40 g vaj
Tészta
-
4 db tojás
-
200 g barna cukor
-
5 csepp vaníliaaroma
-
200 g finomliszt
-
2 teáskanál sütőpor
Elkészítés
Szirup és gyümölcsök
- Egy kerek gyümölcstorta- vagy felfújtformát kivajazunk, majd sütőpapírral bélelünk ki. Fontos, hogy ne legyen rés a formán, a szirup ne folyjon ki sütés közben, tehát lehetőleg ne használjunk csatolható tortaformát. Ha mégsem akad más, a sütő aljára sütőpapírt teszünk.
- A sziruphoz a vajat a mézzel felmelegítjük, főzni kezdjük, és 2-3 percig hagyjuk főni folyamatos keverés alatt, amíg kissé besűrűsödik. A forma aljába öntjük a szirupot, ha szükséges forgatjuk, hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle.
- Az ananászszeleteket csak akkor nyomjuk a szirupra, ha kész a tészta is, másként az levet ereszt. Az ananászszeleteket a szirupra helyezzük körben, egyet a közepére teszünk. A képen 28 centiméteres formában készített sütemény látható, így 8 körszelet fért el kényelmesen egymás mellett, ha azonban a süteményt magasabbra szeretnénk készíteni, használhatunk kisebb formát. A koktélcseresznyéket az ananászkarikák közepébe nyomjuk, szárukat a karikák alá toljuk, hogy az elkészítési folyamat legizgalmasabb részénél, a fordításnál, azok a sütemény díszeként felfelé emelkedjenek.
Tészta
- A sütőt 160 fokra melegítjük elő. A tojást, a cukrot és a vaníliaaromát egy tűzálló tálba öntjük, egy forrásban lévő vízzel teli edény felé tesszük, és egy konyhai kézi-robotgéppel 10-15 percig keverjük, amíg egy krémet kapunk. A lisztet és a sütőport hozzászitáljuk, és simára keverjük a masszát. Az olvasztott vajat a tésztához dolgozzuk.
- A tésztát az ananászra öntjük, vigyázva, hogy a szirup ne csússzon fel a forma oldalán, ezért egyenletesen öntjük mindenhová.
- A süteményt addig sütjük, amíg egy laza aranybarna színt kap és kissé megemelkedik. Látni fogjuk, hogy mikor sül meg, de ha biztosra szeretnénk menni, tűpróbát használunk.
- Sütés után 10 percig hűtjük, majd egy konyhai tálat teszünk fölé, és ráborítjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 9761
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NapsütötteVidékünkön
174 recept
A legtöbbet készített süteményem. Azontúl, hogy öröm elkészíteni, a vendégsereg rajongani fog érte. Koktélcseresznyéből természetesen használhatunk szár nélkülit is, ahogy friss cseresznyét vagy cseresznyekompótot is. A képen szereplő sütemény mézzel készült, de az eredeti recept cukorrépaszirupot használ.