r
Nosalty Logó

Fordított ananásztorta koktélcseresznyével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Fordított ananásztorta koktélcseresznyével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Szirup és gyümölcsök

Tészta

Összesen 513 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Szirup és gyümölcsök

Tészta

Összesen 3588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Szirup és gyümölcsök

Tészta

Összesen 261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 513 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    154.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1075 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1800.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.5 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1417 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 3588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Szirup és gyümölcsök

Tészta

Elkészítés

Szirup és gyümölcsök

  1. Egy kerek gyümölcstorta- vagy felfújtformát kivajazunk, majd sütőpapírral bélelünk ki. Fontos, hogy ne legyen rés a formán, a szirup ne folyjon ki sütés közben, tehát lehetőleg ne használjunk csatolható tortaformát. Ha mégsem akad más, a sütő aljára sütőpapírt teszünk.
  2. A sziruphoz a vajat a mézzel felmelegítjük, főzni kezdjük, és 2-3 percig hagyjuk főni folyamatos keverés alatt, amíg kissé besűrűsödik. A forma aljába öntjük a szirupot, ha szükséges forgatjuk, hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle.
  3. Az ananászszeleteket csak akkor nyomjuk a szirupra, ha kész a tészta is, másként az levet ereszt. Az ananászszeleteket a szirupra helyezzük körben, egyet a közepére teszünk. A képen 28 centiméteres formában készített sütemény látható, így 8 körszelet fért el kényelmesen egymás mellett, ha azonban a süteményt magasabbra szeretnénk készíteni, használhatunk kisebb formát. A koktélcseresznyéket az ananászkarikák közepébe nyomjuk, szárukat a karikák alá toljuk, hogy az elkészítési folyamat legizgalmasabb részénél, a fordításnál, azok a sütemény díszeként felfelé emelkedjenek.

Tészta

  1. A sütőt 160 fokra melegítjük elő. A tojást, a cukrot és a vaníliaaromát egy tűzálló tálba öntjük, egy forrásban lévő vízzel teli edény felé tesszük, és egy konyhai kézi-robotgéppel 10-15 percig keverjük, amíg egy krémet kapunk. A lisztet és a sütőport hozzászitáljuk, és simára keverjük a masszát. Az olvasztott vajat a tésztához dolgozzuk.
  2. A tésztát az ananászra öntjük, vigyázva, hogy a szirup ne csússzon fel a forma oldalán, ezért egyenletesen öntjük mindenhová.
  3. A süteményt addig sütjük, amíg egy laza aranybarna színt kap és kissé megemelkedik. Látni fogjuk, hogy mikor sül meg, de ha biztosra szeretnénk menni, tűpróbát használunk.
  4. Sütés után 10 percig hűtjük, majd egy konyhai tálat teszünk fölé, és ráborítjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 9761
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fordított ananásztorta koktélcseresznyével
NapsütötteVidékünkön 174 recept

A legtöbbet készített süteményem. Azontúl, hogy öröm elkészíteni, a vendégsereg rajongani fog érte. Koktélcseresznyéből természetesen használhatunk szár nélkülit is, ahogy friss cseresznyét vagy cseresznyekompótot is. A képen szereplő sütemény mézzel készült, de az eredeti recept cukorrépaszirupot használ.

Hozzávalók

Szirup és gyümölcsök

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...