r
Nosalty Logó

Fordított almás-fahéjas-vaníliás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fordított almás-fahéjas-vaníliás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Vaníliás töltelékhez

Fahéjsodóhoz

Összesen 441 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Vaníliás töltelékhez

Fahéjsodóhoz

Összesen 5289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Vaníliás töltelékhez

Fahéjsodóhoz

Összesen 173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 441 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    197.1 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6642.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    2259 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    2273 mg
  • Nátrium
    1715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.6 g
  • Cukor
    340 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1666 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1755 micro
Összesen 5289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Vaníliás töltelékhez

Fahéjsodóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 őzgerincformát kivajazunk, kilisztezünk.
  2. Az almákat meghámozzuk, és 3-4 mm vastag karikákra vágjuk, majd egy percre a mikróba tesszük a szeleteket, így nem fognak eltörni, amikor az őzgerincformák alját a lehető legkevesebb rés kihagyásával kirakjuk velük.
  3. Ha a kirakózással végeztünk, atésztához a vajat megolvasztjuk, kikeverjük a cukorral, mézzel, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, és egy habverővel alaposan elkeverjük.
  4. A tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, fűszerek) is összekeverjük, majd összeborítjuk a vajas-tojásos keverékkel, és egyneműre keverjük.
  5. A kész tésztát egyenlően eloszlatjuk a két formában, majd 180 °C-ra előmelegített sütőbe rakjuk őket 30-40 percre.
  6. Amíg sül a süti, elkészítjük a vaníliás krémet, illetve a sodót a tetejére. A keményítőt, a cukrot és a tojássárgát elkeverjük egy tálkában annyi tejjel, hogy sűrű, de folyékony állagú keveréket kapjunk.
  7. A többit tejet a vajjalkis lángon felforraljuk, ha felforrt, hozzáadjuk a keményítős keveréket és sűrűsödésig folyamatosan kavargatva, kis lángon melegítjük. Ezután ennek a nagyjából 1/5 részét még forrón külön edénybe szedjük, és hozzákeverjük a fahéjsodóhoz szükséges tejet, rumot, fahéjat.
  8. A sütési idő letelte után a sütit kivesszük a sütőből, és ha nagyjából kihűlt, kiborítjuk a formából és megtöltjük a vaníliás krémmel, majd a tetejére csorgatjuk a fahéjsodót.
  9. Tálalás előtt jó, ha pár órára hűtőbe kerül. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1984
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütni akartam. Anyukám nagyon szép almákat hozott a piacról, úgyhogy úgy döntöttem, fordított almás sütit csinálok. Olyan igazán őszit. A tészta alapja egy nagy kedvenc családi recept, az itthon csak "Bedobálós" néven emlegetett kevert süti. Én, ami azt illeti, csak egy őzgerincformányit csináltam, úgyhogy a tészta fele megmaradt. Ebbe aszalt meggyet és csokit raktam (verhetetlen páros), és egy kis tepsiben sütöttem meg. A blogomban az is látható ;) A felét elvittem a barátnőmnek, és ketten nagyjából 20 perc alatt az egészet eltüntettük. 

Hozzávalók

A tésztához

Vaníliás töltelékhez

Fahéjsodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...