r
Nosalty Logó

Fonott kalács Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Fonott kalács Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5305 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3422.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    909.2 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    724 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 5305 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, a cukrokkal összekeverjük.
  2. Az élesztőt szétmorzsoljuk, 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  3. A liszt közepébe ütjük a tojásokat, beleöntjük a megkelt élesztőt, és a többi langyos tejjel jól kidolgozzuk. Utoljára adjuk hozzá a langyos, olvasztott vajat, és szép szálasra kidagasztjuk.
  4. Kelesztőtálba tesszük, a tetejét kevés liszttel megszórjuk, és duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 6 darabra vágjuk. Hosszabb csíkokat sodrunk, és 3 darabot összefonunk. A másik 3 tésztánál is így járunk el.
  6. Egyiket egy kisebb formába, a másikat egy nagyobb kalács formába tesszük. Felvert tojással lekenjük. Fél órát kelesztjük, ekkor már kitölti a formát, és újból lekenjük felvert tojással.
  7. 180 fokra melegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. (Kétszer sütöttem meg. Annyira ízlett, hogy mind elfogyott.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×10×8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1836
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Húsvétra sütöttem. Akkora sikere volt, hogy kétszer kellett megsütnöm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...