r
Nosalty Logó

Foltos tőkehal zöldségekkel bazsalikomszószban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Foltos tőkehal zöldségekkel bazsalikomszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hal és zöldségek

Bazsalikomszósz

Összesen 307 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hal és zöldségek

Bazsalikomszósz

Összesen 1227 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hal és zöldségek

Bazsalikomszósz

Összesen 76 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3341 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 307 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6442.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    4477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1888 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13366 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2919 micro
Összesen 1227 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Hal és zöldségek

Bazsalikomszósz

Elkészítés

Hal és zöldségek

  1. A póréhagymát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A sárgarépát meghámozzuk, és a hámozóval hosszú szalagokra vágjuk. A zellerszárakat megmossuk, végeit levágjuk, és felszeleteljük.
  2. A vajat felolvasztjuk egy nagy serpenyőben.
  3. Beleszórjuk a póréhagymát, sárgarépát és zellert. 2 percig pirítjuk.
  4. Felöntjük a csirkealaplével és a fehérborral. Gyöngyözve forraljuk közepes tűzön, míg csak egy kisujjnyi lé marad a zöldségek alatt, és azok megpuhultak. Ez kb. 15 perc, de 10 perc után nézzünk rá. Addig kóstoljuk meg a fehérbort a vendégekkel, ha hívtunk. Ha nem hívtunk vendégeket, akkor is kóstoljuk meg, megérdemeljük.
  5. Ha túl sokáig kóstolgattunk, és alig van már lé a zöldségek alatt, önthetünk még alá forró vizet. Először fél decivel próbálkozzunk. Maximum 1 deci vizet öntsünk alá.
  6. A foltos tőkehalat 4 egyenlő részre vágjuk, és a zöldségekre helyezzük.
  7. A bazsalikomleveleket apróra tépkedjük, a halra szórva borsozzuk.
  8. Fedő alatt 10 percig pároljuk. Ne hagyjuk magára!
  9. Közben a tányérokra, amin tálalni szeretnénk, forró vizet öntünk, hogy átmelegedjenek. Egymásra is tehetjük őket. Apróra vágjuk a második adag bazsalikomlevelet a szószhoz.
  10. A tőkehal átfőtt, ha az élénk pink színe halvány rózsaszínre váltott. Villával széthúzhatjuk a közepén is, hogy biztosak legyünk. Nem érdemes túlfőzni, mert kiszárad.
  11. A forró vizet leöntjük a tányérokról, és alul szárazra töröljük.
  12. A halszeleteket és a zöldségeket elosztjuk a 4 tányéron.

Bazsalikomszósz

  1. A citrom levét kifacsarjuk.
  2. A vajat felolvasztjuk a fennmaradt forró lében, a citromlevet beleöntjük, és a felaprított bazsalikomlevelet beleszórjuk. Elkeverjük.
  3. A halszeleteken elosztjuk a bazsalikomszószt, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 730
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 02.

Ajánló

Suvignon Semillion kaliforniai fehérbort használtam hozzá. Ez a fajta bor aperitifnek is beválik, és a tőkehal után is jól esik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ideális vacsoravendégeknek készítve, mert egyes lépéseknél ott lehet hagyni, és a maradék fehérbort tesztelni a vendégekkel... Nagyon könnyed fogás, de laktató. Az ünnepi lakomák részeként is megállja a helyét. Szenteste készítettem el legutóbb, és így utólag örülök, hogy a lakomák előtt pihentettem a gyomromat.

Hozzávalók

Hal és zöldségek

Bazsalikomszósz

Címlapról ajánljuk