Fóliában sült fűszeres csirkecombfilé zöldségekkel
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
120g sárgarépa44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
120g sárgarépa44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
34.4g csirkecomb38 kcal
-
41.3g burgonya24 kcal
-
16.5g sárgarépa6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
6.9g vaj49 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 61.8 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 810.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 371.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1270 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 372 micro
-
α-karotin 3713 micro
-
β-karotin 8930 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 413 micro
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 61.8 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 810.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 371.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1270 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 372 micro
-
α-karotin 3713 micro
-
β-karotin 8930 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 413 micro
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 511 micro
-
β-karotin 1230 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Hozzávalók
-
1 db csirkecomb
-
3 közepes db burgonya
-
3 kis db sárgarépa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 kávéskanál magyaros fűszerkeverék
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 dkg vaj
-
6 csipet ételízesítő
Elkészítés
- Először az egész csirkecombot kicsontozzuk (nálam az alsó és felső része egyben maradt), megmossuk.
- Egy tepsibe dupla fóliát (hogy légmentesen, biztonságosan le tudjuk majd zárni) helyezünk, erre a vaj felét késsel rászeleteljük.
- A hús bőrös felét - le lehet bőrözni annak, aki nem szereti így, hogy nem lesz ropogós, vagy egyáltalán nem szereti - enyhén besózzuk, kissé beborsozzuk, fűszerkeverékből is szórunk rá keveset. Ezzel a felével tesszük a fólia közepére. Ekkor a felső húsrészt is borsozzuk, fűszerkeverékkel megszórjuk.
- A burgonyákat alaposan megmossuk, elhelyezzük a tepsiben a hús köré, majd a megtisztított, megmosott répákkal is így teszünk.
- A fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk, s rászórjuk a húsra, s köré is.
- A zöldségeket is borsozzuk, sózzuk, kevés fűszerkeveréket szórunk rájuk, s a maradék vajat apró darabokban elhelyezzük rajtuk.
- Ezután alaposan becsomagoljuk a fóliába, hogy lehetőleg ne tudjon távozni gőz a csomagból, be a sütőbe, alsó - felső sütési állásra állítva.
- Először 200 fokon sütjük, majd - amikor lehet hallani a sercegést - levesszük 150 fokra, s szépen lassan, 90 percig sütjük.
- Ezt követően kivesszük a sütőből, majd - óvatosan, nehogy a hirtelen kiáramló forró gőz megégesse a kezünket - kibontjuk a fóliát, a burgonyát kettévágjuk, megszórjuk ételízesítővel, a saját vajas, fűszeres levükkel meglocsolunk mindent, visszatesszük a sütőbe, s légkeveréssel kissé tovább sütjük.
- Ez nem ropogós (nem is az volt a cél), inkább párolt, de nagyon-nagyon finom! Akár fóliával is tálalhatjuk, de tányérra is szedhetjük!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3982
- Feltöltés dátuma: 2015. november 22.
Ajánló
Ezen formában a sertéstarja is elkészíthető, lehet más fűszereket is használni, mindenki saját ízlésének megfelelően! Én is szoktam variálni a fűszereken! Ezzel egy ötletet szerettem volna adni, egy nagyon egyszerű, de nagyon finom étek elkészítéséhez! Valamint hozzájárulni ahhoz, hogy még változatosabbá tegyük az étrendünket! Remélem, lesz, akinek elnyeri tetszését, kipróbálja! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A történet egyszerű, mint ez a finomság.......a combok a hűtőben várták sorsukat, egész más volt eredetileg velük a szándékom :), de nem volt kedvem akkor éppen pepecselni......röpke gondolkodás után "dobtam össze" ezt a variációt, melyet azóta is ismételnem kell :).........ez egy adag......annyi ilyen "csomagot" kell készíteni külön - külön, ahány személynek készül......nagyon, de nagyon finom így.......amennyire egyszerű, annyira nagyszerű, finom eledel :).........érdemes evidenciában tartani.......hosszan írom le, de pofon egyszerű......