r
Nosalty Logó

Fóliában sült fűszeres csirkecombfilé zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Fóliában sült fűszeres csirkecombfilé zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 862 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 862 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    8930 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 862 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    8930 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 862 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    511 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először az egész csirkecombot kicsontozzuk (nálam az alsó és felső része egyben maradt), megmossuk.
  2. Egy tepsibe dupla fóliát (hogy légmentesen, biztonságosan le tudjuk majd zárni) helyezünk, erre a vaj felét késsel rászeleteljük.
  3. A hús bőrös felét - le lehet bőrözni annak, aki nem szereti így, hogy nem lesz ropogós, vagy egyáltalán nem szereti - enyhén besózzuk, kissé beborsozzuk, fűszerkeverékből is szórunk rá keveset. Ezzel a felével tesszük a fólia közepére. Ekkor a felső húsrészt is borsozzuk, fűszerkeverékkel megszórjuk.
  4. A burgonyákat alaposan megmossuk, elhelyezzük a tepsiben a hús köré, majd a megtisztított, megmosott répákkal is így teszünk.
  5. A fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk, s rászórjuk a húsra, s köré is.
  6. A zöldségeket is borsozzuk, sózzuk, kevés fűszerkeveréket szórunk rájuk, s a maradék vajat apró darabokban elhelyezzük rajtuk.
  7. Ezután alaposan becsomagoljuk a fóliába, hogy lehetőleg ne tudjon távozni gőz a csomagból, be a sütőbe, alsó - felső sütési állásra állítva.
  8. Először 200 fokon sütjük, majd - amikor lehet hallani a sercegést - levesszük 150 fokra, s szépen lassan, 90 percig sütjük.
  9. Ezt követően kivesszük a sütőből, majd - óvatosan, nehogy a hirtelen kiáramló forró gőz megégesse a kezünket - kibontjuk a fóliát, a burgonyát kettévágjuk, megszórjuk ételízesítővel, a saját vajas, fűszeres levükkel meglocsolunk mindent, visszatesszük a sütőbe, s légkeveréssel kissé tovább sütjük.
  10. Ez nem ropogós (nem is az volt a cél), inkább párolt, de nagyon-nagyon finom! Akár fóliával is tálalhatjuk, de tányérra is szedhetjük!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3961
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 22.

Ajánló

Ezen formában a sertéstarja is elkészíthető, lehet más fűszereket is használni, mindenki saját ízlésének megfelelően! Én is szoktam variálni a fűszereken! Ezzel egy ötletet szerettem volna adni, egy nagyon egyszerű, de nagyon finom étek elkészítéséhez! Valamint hozzájárulni ahhoz, hogy még változatosabbá tegyük az étrendünket! Remélem, lesz, akinek elnyeri tetszését, kipróbálja! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A történet egyszerű, mint ez a finomság.......a combok a hűtőben várták sorsukat, egész más volt eredetileg velük a szándékom :), de nem volt kedvem akkor éppen pepecselni......röpke gondolkodás után "dobtam össze" ezt a variációt, melyet azóta is ismételnem kell :).........ez egy adag......annyi ilyen "csomagot" kell készíteni  külön - külön, ahány személynek készül......nagyon, de nagyon finom így.......amennyire egyszerű, annyira nagyszerű, finom eledel :).........érdemes evidenciában tartani.......hosszan írom le, de pofon egyszerű......

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...