Fóliában sült burgonya gorgonzola krémmel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
38g gorgonzola132 kcal
-
38g sovány túró35 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
8g fenyőmag50 kcal
Összesen
367
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
75g gorgonzola265 kcal
-
75g sovány túró71 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
15g fenyőmag101 kcal
Összesen
738
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
44.7g burgonya26 kcal
-
16.8g gorgonzola59 kcal
-
16.8g sovány túró16 kcal
-
16.8g tejföl33 kcal
-
0.7g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
3.4g fenyőmag23 kcal
Összesen
165
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1207.7 g
-
Cink 101 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 540 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 88.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
367
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 51.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2415.4 g
-
Cink 201 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 498 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 521 mg
-
Nátrium 1079 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 176.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
738
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 540.4 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
-
75 g gorgonzola
-
75 g sovány túró
-
75 g tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál olívaolaj
-
15 g fenyőmag
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, egy hústűvel párszor körben megszurkáljuk, majd fövő sós vízben kb. 15 percig főzzük. Leszűrjük.
- A burgonyát az olajjal megkenjük, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
- A gorgonzolát egy villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt és a bazsalikomot, elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
- A fenyőmagot aranybarnára pirítjuk.
- A burgonyát kiszedjük a sütőből, kicsomagoljuk, hagyjuk egy kicsit hűlni, középen bevágjuk, egy kicsit összenyomjuk, és a gorgonzola krémmel megtöltjük.
- Megszórjuk a fenyőmaggal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5902
- Feltöltés dátuma: 2013. október 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A gorgonzola krémet ízesíthetjük 1 ek-nyi apróra vágott, olajban eltett aszalt paradicsommal is.