Fokhagymás tejföllel sült hússzeletek
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
110g tejföl218 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
-
195g karfiol20 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
739
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
338g csirkemellfilé405 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
660g tejföl1307 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
1170g karfiol117 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4425
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
12g csirkemellfilé14 kcal
-
27 kcal
-
23.4g tejföl46 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
10.6g trappista sajt37 kcal
-
7.1g trappista sajt25 kcal
-
41.5g karfiol4 kcal
-
2g tojás2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
156
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.8 g
Zsír
-
Összesen 61.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1873.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 681 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 556 mg
-
Nátrium 540 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 238.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 417 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 412 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
739
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 226.7 g
Zsír
-
Összesen 368.5 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 1431 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11239.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 4083 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 359 mg
-
Foszfor 3339 mg
-
Nátrium 3237 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1433 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2501 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 833 mg
-
Retinol - A vitamin: 2471 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 311 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
4425
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 kávéskanál szárnyas fűszerkeverék
-
1 nagy fej karfiol
-
2 kávéskanál szárnyas fűszerkeverék
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemellet megmossuk, 6 szeletre vágjuk fel, besózzuk (ízlés szerint), ízlés szerint borsozzuk, s kevés olajjal meglocsolt jénai tálba helyezzük, amelyben kényelmesen elfér.
- Egy nagy doboz tejfölt egy tálkába öntünk, 4 gerezd fokhagymát nyomunk bele, sült csirke fűszerkeverékkel ízesítjük, jó alaposan összekeverjük. Ezután egyenletesen a szeletekre kanalazzuk, szétkenjük rajtuk, úgy, hogy a szeletek alatt is legyen az ízesített tejfölből, s a szeletekre helyezzük egyenként, a nem túl vékony, 6 szelet trappista sajtot.
- Fóliával letakarjuk, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel, 40-50 percig sütjük.
- Ezalatt - enyhén sós vízben - a karfiolt, rózsáira szedve, megfőzzük, hűlni hagyjuk.
- Ezt követően, egy tálkában a másik nagy pohár tejfölt, egy egész tojással jól kikeverjük, s sült csirke fűszerkeverékkel, kevés sóval, borssal ízesítjük, s félretesszük.
- Amikor a hús megpuhult, kivesszük a sütőből, a főtt karfiolrózsákat egyenletesen elterítjük a sajtos húsokon, s leöntjük a tejfölös "cuccal".
- Ezt követően, trappista sajttal (reszelt) megszórjuk egyenletesen az egész tetejét, visszatesszük a sütőbe, körülbelül 20 percig (takarás nélkül) az írt hőfokon még tovább sütjük, majd légkeveréssel készre sütjük, amíg ilyen szép színe lett a tetejének.
- Lehet egytálételként, önmagában is tálalni, de tálalhatjuk burgonyapürével, rizzsel is. Másnaposan is igen finom, tehát lehet belőle annyit készíteni, hogy másnap ne kelljen főznünk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x28x6
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 26 alkalommal
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8024
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 27.
Ajánló
Lehet más húsból - pulyka, sertéskaraj, -comb, -tarja - is készíteni, csak akkor, a fajtának megfelelően, tovább kell letakarva párolni. MEGJEGYZEM: Jót tesz a húsoknak, jobban átveszik az ízeket, ha az ízesített tejföllel bekenve, 2-3 óráig áll, s csak ezután kezdünk a sütéséhez, a leírt módon. Még jobb - ha nem sürget az idő -, ha egy éjszakát pihen az ízesített tejfölben, lefedve. Viszont azonnal készítve is nagyon-nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Walaky
186 recept
Egyszerű, de nagyszerű, s nem utolsó sorban nagyon-nagyon finom.....imádjuk minden összetevőjét. :) Ünnepi ételnek is, de egy finom vacsorának is elkészíthető, munka után, amikor együtt a család - de magunkat is kényeztethetjük :) -, mert nem sokáig tart elkészíteni.