r
Nosalty Logó

Fokhagymás tejföllel sült hússzeletek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Fokhagymás tejföllel sült hússzeletek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4425 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1873.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 739 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.7 g

Zsír

  • Összesen
    368.5 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11239.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    4083 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    3339 mg
  • Nátrium
    3237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1433 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2501 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 4425 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, 6 szeletre vágjuk fel, besózzuk (ízlés szerint), ízlés szerint borsozzuk, s kevés olajjal meglocsolt jénai tálba helyezzük, amelyben kényelmesen elfér.
  2. Egy nagy doboz tejfölt egy tálkába öntünk, 4 gerezd fokhagymát nyomunk bele, sült csirke fűszerkeverékkel ízesítjük, jó alaposan összekeverjük. Ezután egyenletesen a szeletekre kanalazzuk, szétkenjük rajtuk, úgy, hogy a szeletek alatt is legyen az ízesített tejfölből, s a szeletekre helyezzük egyenként, a nem túl vékony, 6 szelet trappista sajtot.
  3. Fóliával letakarjuk, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel, 40-50 percig sütjük.
  4. Ezalatt - enyhén sós vízben - a karfiolt, rózsáira szedve, megfőzzük, hűlni hagyjuk.
  5. Ezt követően, egy tálkában a másik nagy pohár tejfölt, egy egész tojással jól kikeverjük, s sült csirke fűszerkeverékkel, kevés sóval, borssal ízesítjük, s félretesszük.
  6. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a sütőből, a főtt karfiolrózsákat egyenletesen elterítjük a sajtos húsokon, s leöntjük a tejfölös "cuccal".
  7. Ezt követően, trappista sajttal (reszelt) megszórjuk egyenletesen az egész tetejét, visszatesszük a sütőbe, körülbelül 20 percig (takarás nélkül) az írt hőfokon még tovább sütjük, majd légkeveréssel készre sütjük, amíg ilyen szép színe lett a tetejének.
  8. Lehet egytálételként, önmagában is tálalni, de tálalhatjuk burgonyapürével, rizzsel is. Másnaposan is igen finom, tehát lehet belőle annyit készíteni, hogy másnap ne kelljen főznünk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x28x6
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8024
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 27.

Ajánló

Lehet más húsból - pulyka, sertéskaraj, -comb, -tarja - is készíteni, csak akkor, a fajtának megfelelően, tovább kell letakarva párolni. MEGJEGYZEM: Jót tesz a húsoknak, jobban átveszik az ízeket, ha az ízesített tejföllel bekenve, 2-3 óráig áll, s csak ezután kezdünk a sütéséhez, a leírt módon. Még jobb - ha nem sürget az idő -, ha egy éjszakát pihen az ízesített tejfölben, lefedve. Viszont azonnal készítve is nagyon-nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, de nagyszerű, s nem utolsó sorban nagyon-nagyon finom.....imádjuk minden összetevőjét. :) Ünnepi ételnek is, de egy finom vacsorának is elkészíthető, munka után, amikor együtt a család - de magunkat is kényeztethetjük :) -, mert nem sokáig tart elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...