r
Nosalty Logó

Fokhagymás tejföllel sült hússzeletek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Fokhagymás tejföllel sült hússzeletek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4425 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1873.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 739 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.7 g

Zsír

  • Összesen
    368.5 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11239.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    4083 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    3339 mg
  • Nátrium
    3237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1433 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2501 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 4425 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, 6 szeletre vágjuk fel, besózzuk (ízlés szerint), ízlés szerint borsozzuk, s kevés olajjal meglocsolt jénai tálba helyezzük, amelyben kényelmesen elfér.
  2. Egy nagy doboz tejfölt egy tálkába öntünk, 4 gerezd fokhagymát nyomunk bele, sült csirke fűszerkeverékkel ízesítjük, jó alaposan összekeverjük. Ezután egyenletesen a szeletekre kanalazzuk, szétkenjük rajtuk, úgy, hogy a szeletek alatt is legyen az ízesített tejfölből, s a szeletekre helyezzük egyenként, a nem túl vékony, 6 szelet trappista sajtot.
  3. Fóliával letakarjuk, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel, 40-50 percig sütjük.
  4. Ezalatt - enyhén sós vízben - a karfiolt, rózsáira szedve, megfőzzük, hűlni hagyjuk.
  5. Ezt követően, egy tálkában a másik nagy pohár tejfölt, egy egész tojással jól kikeverjük, s sült csirke fűszerkeverékkel, kevés sóval, borssal ízesítjük, s félretesszük.
  6. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a sütőből, a főtt karfiolrózsákat egyenletesen elterítjük a sajtos húsokon, s leöntjük a tejfölös "cuccal".
  7. Ezt követően, trappista sajttal (reszelt) megszórjuk egyenletesen az egész tetejét, visszatesszük a sütőbe, körülbelül 20 percig (takarás nélkül) az írt hőfokon még tovább sütjük, majd légkeveréssel készre sütjük, amíg ilyen szép színe lett a tetejének.
  8. Lehet egytálételként, önmagában is tálalni, de tálalhatjuk burgonyapürével, rizzsel is. Másnaposan is igen finom, tehát lehet belőle annyit készíteni, hogy másnap ne kelljen főznünk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x28x6
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8033
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 27.

Ajánló

Lehet más húsból - pulyka, sertéskaraj, -comb, -tarja - is készíteni, csak akkor, a fajtának megfelelően, tovább kell letakarva párolni. MEGJEGYZEM: Jót tesz a húsoknak, jobban átveszik az ízeket, ha az ízesített tejföllel bekenve, 2-3 óráig áll, s csak ezután kezdünk a sütéséhez, a leírt módon. Még jobb - ha nem sürget az idő -, ha egy éjszakát pihen az ízesített tejfölben, lefedve. Viszont azonnal készítve is nagyon-nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, de nagyszerű, s nem utolsó sorban nagyon-nagyon finom.....imádjuk minden összetevőjét. :) Ünnepi ételnek is, de egy finom vacsorának is elkészíthető, munka után, amikor együtt a család - de magunkat is kényeztethetjük :) -, mert nem sokáig tart elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...