r
Nosalty Logó

Fokhagymás sertésragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Fokhagymás sertésragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2028 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 339 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5605.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1935 mg
  • Nátrium
    2968 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    909.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 2028 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az étolajat beleöntjük egy nagyobb lábasba. A húst felszeleteljük, besózzuk mindkét oldalát. Ha vastagabb a hús, akkor kicsit kiklopfoljuk.
  2. Ha meleg az étolaj, akkor a húsokat belerakjuk a lábasba, s mindkét oldalát kicsit átpirítjuk. Nekem egyszerre 3 db hús fért bele. Ha minden húst kicsit átpirítottunk, akkor az olajba beleszórjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát is. Jól elkevergetjük, s rászórjuk a pirospaprikát, s a kb. 1 cm-es kockára vágott paprikát és paradicsomot is. Picit megsózzuk, rászórjuk a köménymagot is.
  3. Kb. 10 percig kevergetjük, majd rárakjuk a hússzeleteket, s felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húsokat. Néha kevergetjük, hogy oda ne égjen. Levesszük takarékra a gázt, s tovább pároljuk.
  4. Kb. 1 órát pároljuk, de közben ha úgy látjuk, hogy elfőtte a levét, akkor öntünk hozzá még vizet, majd megnézzük, hogy mennyire puhultak meg a húsok. Ha már elég puha, akkor a hússzeleteket kivesszük a lábasból, s a paradicsomos, paprikás, vöröshagymás, fokhagymás mártást botmixerrel jól összeturmixoljuk.
  5. Ezután egy pohárba belerakjuk a tejfölt, rászórjuk a lisztet, s villával jól elkeverjük. Egy kicsi vizet is öntünk még bele, hogy jobban el lehessen keverni csomómentesre. Majd ezt beleöntjük a mártásba, s gázon kevergetjük kb. 8-10 percig.
  6. Majd belerakjuk a hússzeleteket, s azt is még kb. 5 percig főzzük, néha megkeverjük, hogy le ne égjen, s el is készültünk.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 10485
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 09.

Ajánló

Rizst főzünk hozzá, azzal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én eddig csak sertéshúsból készítettem, de akár marhahúsból is el lehet készíteni, ki melyik húst szereti jobban. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...