Fokhagymás sajtos pogácsa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mazsolino
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
693
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
6233
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 39.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1897.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 1231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 386 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
693
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 178.5 g
Zsír
-
Összesen 359.2 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 146 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 1326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17079.6 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 373 mg
-
Kálcium 2451 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 416 mg
-
Foszfor 2704 mg
-
Nátrium 11082 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 569.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 611.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3470 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 245 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 782 micro
-
Kolin: 919 mg
-
Retinol - A vitamin: 3332 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1650 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1353 micro
Összesen
6233
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 951 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 617 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
347
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt egy kis langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a sót, és kicsit elkeverjük.
- A margarint egy kicsit felolvasztjuk, nem kell folyósra, csak könnyen eldolgozható állagúra. A liszthez öntjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is, kicsit eldolgozzuk.
- A tejfölbe belenyomjuk a 4 gerezd fokhagymát, majd hozzáadjuk az alapanyagokhoz a 3 tojással együtt.
- Jól összedolgozzuk a tésztát, egy lisztezett nagy tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen pihentetjük 1 órát. Pihentetés után átnyújtjuk, majd összehajtogatva visszatesszük a tálba még 1 órát pihenni.
- A sütőt beizzítjuk 200 Celsiusra, alsó felső sütésre. Amíg bemelegszik a sütő, addig a tésztát kb. 1,5 cm-re vastagra nyújtjuk, tetejét egy éles késsel berácsozzuk, megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és kiszaggatjuk. Lisztezett tepsire téve 12-15 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4102
- Feltöltés dátuma: 2014. július 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mazsolino
8 recept
Pogácsa alapreceptet mindenki ismer rengeteget, én mégis ezt a fajtát szeretem, mert könnyű elkészíteni, és nagyon puha finomság süthető belőle. Mivel mi szeretjük a fokhagymát, ezért a tejfölbe 3-4 gerezdet bele szoktam nyomni, és úgy keverem a sajttal együtt a liszthez. Meglepően finom, és ekkora mennyiségből 70-75 db pogit lehet kisütni.