r
Nosalty Logó

Fokhagymás sajtos pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mazsolino
Fokhagymás sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6233 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1897.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    1231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 693 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    178.5 g

Zsír

  • Összesen
    359.2 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17079.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    2451 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2704 mg
  • Nátrium
    11082 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3470 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    782 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1650 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1353 micro
Összesen 6233 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy kis langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a sót, és kicsit elkeverjük.
  2. A margarint egy kicsit felolvasztjuk, nem kell folyósra, csak könnyen eldolgozható állagúra. A liszthez öntjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is, kicsit eldolgozzuk.
  3. A tejfölbe belenyomjuk a 4 gerezd fokhagymát, majd hozzáadjuk az alapanyagokhoz a 3 tojással együtt.
  4. Jól összedolgozzuk a tésztát, egy lisztezett nagy tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen pihentetjük 1 órát. Pihentetés után átnyújtjuk, majd összehajtogatva visszatesszük a tálba még 1 órát pihenni.
  5. A sütőt beizzítjuk 200 Celsiusra, alsó felső sütésre. Amíg bemelegszik a sütő, addig a tésztát kb. 1,5 cm-re vastagra nyújtjuk, tetejét egy éles késsel berácsozzuk, megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és kiszaggatjuk. Lisztezett tepsire téve 12-15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4102
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mazsolino 8 recept

Pogácsa alapreceptet mindenki ismer rengeteget, én mégis ezt a fajtát szeretem, mert könnyű elkészíteni, és nagyon puha finomság süthető belőle. Mivel mi szeretjük a fokhagymát, ezért a tejfölbe 3-4 gerezdet bele szoktam nyomni, és úgy keverem a sajttal együtt a liszthez. Meglepően finom, és ekkora mennyiségből 70-75 db pogit lehet kisütni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...