r
Nosalty Logó

Fokhagymás oldalas vajas krumplipürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Sweetly
Fokhagymás oldalas vajas krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 858 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3437 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    357 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2432 micro
Összesen 858 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.3 g

Zsír

  • Összesen
    262.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3783.5 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1428 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    958 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9727 micro
Összesen 3437 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast megmossuk, két ujjnyi vastag darabokra vágjuk. Megsózzuk, borsozzuk, alaposan bedörzsöljük az előzőleg összezúzott fokhagymákkal.
  2. A húsos felükkel felfelé betesszük egy tepsibe, és aláöntünk fél dl vizet, alufóliával letakarjuk és 1,5 órán át sütjük 180 fokon. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát, ha a lé a hús alatt elpárolgott, még fél dl vizet öntsünk alá, amíg megsül.
  3. A püréhez a burgonyát tisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk.
  4. A cukkinit szintén tisztítjuk, kivágjuk a magjait, és felkockázzuk.
  5. Mindkettőt egy fazékba tesszük, és bő, picit sós vízben puhára főzzük.
  6. Ha a burgonya puha, akkor kész. Leszűrjük a vizet, vajjal és tejszínnel (vagy tejföllel) együtt pürésítjük. Őrölt borssal, sóval ízesíthetjük szintén. Ha kell, tejjel vagy tejszínnel higítjuk. (Nekem a cukkini miatt- mert elég vizes -nem kellett tovább higítanom.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11684
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Egyszer csak úgy barangoltam a neten és elém tárult ez a recept. Leírtam és elterveztem, ha lesz a kertben cukkini, akkor kipróbálom. Igaz, hogy a cukkini nem rögtön az első terméshullámból való, hanem a sokadikból. Hozzá kell tegyem, még most augusztusban is finom zsenge. Ezt a receptet rendszeresítettem a kedvenceink közé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...