Fokhagymás máj gránátalma-maggal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
326
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
979
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 589 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 826.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 517 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 158.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5556 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 994 micro
-
Kolin: 329 mg
-
Retinol - A vitamin: 5528 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 67 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
326
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.5 g
Zsír
-
Összesen 53.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1768 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2480.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 1552 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 474.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16667 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2982 micro
-
Kolin: 988 mg
-
Retinol - A vitamin: 16584 micro
-
α-karotin 60 micro
-
β-karotin 902 micro
-
β-crypt 85 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
979
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2299 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 2287 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 28 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A gránátalmát kettévágjuk, és kifejtjük a magokat a húsból. A májat megtisztítjuk az inaktól és a hártyákból, de nem vágjuk túl kicsire - akkor jó, ha az 5x5 cm-s méretnél nem lesznek kisebbek.
- Az olívaolajat felhevítjük, és nagy lángon oldalanként 5 perc alatt átsütjük. Kivesszük a serpenyőből.
- A serpenyőbe teszünk 2 dkg vajat, és pár perc alatt átpirítjuk rajta a fokhagymagerezdeket. Visszatesszük rá a májakat, és gyorsan átkeverjük az egészet. Megszórjuk a nádcukorral (ha van otthon gránátalma szirup, akkor azzal) és nagy lángon még 2 percig pirítjuk. Rászórjuk a gránátalma magot, és összekeverjük.
- Levesszük a tűzről, megszórjuk a finomra vágott korianderral, és azonnal fogyasztjuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2406
- Feltöltés dátuma: 2017. május 16.
Ajánló
Kuszkusszal, sült zöldséggel, vagy pitával fogyasztjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Libanoni specialitás, lánynevén sawda djej. Azt azért hozzá kell tennem, hogy az eredeti változatban a nádcukor helyett gránátalma szirup van - úgy még finomabb. Ha valami különleges és 15 perces vacsorára vágyunk, akkor ő a tökéletes választás!