r
Nosalty Logó

Fokhagymás kelt kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Fokhagymás kelt kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 838 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6700 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 334 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 838 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.7 g

Zsír

  • Összesen
    355.3 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12291.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    3366 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2656 mg
  • Nátrium
    5579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    425 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1478 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 6700 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet megmelegítjük, és az élesztőt egy deci langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. Előkészítjük közben a hozzávalókat, s ha az élesztő felfutott, összedagasztjuk, majd langyos helyen, letakarva 1 óra alatt jól megkelesztjük. Közben előkészítjük a töltelékeket.
  2. A fokhagymát összezúzzuk, kicsit megsózzuk, és kevés lágy zsírral elkeverjük.
  3. A sajtot lereszeljük.
  4. Amikor a tésztánk egy óra elteltével megkelt, három részre osztjuk. A cipókat átgyúrjuk, és kb. 3-4 mm vastag köröket nyújtunk belőle, majd a köröket 8 cikkelyre osztjuk.
  5. A fokhagymás töltelékből kenünk a tésztacikkekre, majd reszelt sajtot teszünk rá, felgöngyöljük.
  6. Sütőpapíros tepsire tesszük a kifliket, pihentetjük kb. 20 percet, majd megkenjük a tetejét tojással, és szórunk rá sajtot és szárított oregánót is.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8060
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fokhagymás kelt kifli
Németi Olga 105 recept

Valamikor réges régen egy pékségben volt fokhagymás és oregánós kifli. Hiányzott, és ezt kreáltam belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...