r
Nosalty Logó

Fokhagymás karaj mustáros gnocchival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
mumuska
Fokhagymás karaj mustáros gnocchival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1841 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1090.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 461 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    77.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4361.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1019 mg
  • Nátrium
    2922 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1841 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, és besózzuk.
  2. A fokhagymát lereszeljük, vagy átpréseljük, és bekenjük vele (bőven) a húsokat.
  3. Lisztbe forgatjuk, és pici olajon lassú tűzön megsütjük. Félretéve melegen tartjuk.
  4. A visszamaradt olajba beletesszük a mustárt és egy kicsit pirítjuk. (Ha sok az olaj, akkor öntsünk le belőle.)
  5. Öntsük fel a tejszínnel, vagy a tejföllel (akár vegyesen), és ízesítsük sóval és borssal.
  6. A gnocchit sós vízben kifőzzük (akkor kész, ha feljönnek a víz tetejére), és a szószba forgatjuk.
  7. A félretett húsokat a mustáros gnocchival tálaljuk.
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 952
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 118367
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 17.

Ajánló

Sajnos nem volt itthon magos mustárom, de azzal még finomabb lehet! Legközelebb így készítem el.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mumuska 37 recept

Nagyon szeretjük, ezt a finom, és gyorsan elkészíthető húst, de valami új köretre vágytam.Nemrégiben készítettem egy jó nagy adag gnocchit, amiből még fagyasztani is sikerült. A domináns fokhagyma mellé valami selymes, de savanyú ízre vágytam. Így született meg ez a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...