r
Nosalty Logó

Fokhagymás-kakukkfüves házi sajt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fokhagymás-kakukkfüves házi sajt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1872 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2972.2 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    250 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    1688 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 468 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11888.6 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    1603 mg
  • Vas
    1001 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    1082 mg
  • Nátrium
    6753 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1872 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.1 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fazékban a tejet a túróval együtt közepes lángon felforraljuk.
  2. Kicsit állni hagyjuk, majd egy szűrőn lecsepegtetjük.
  3. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a lecsepegtetett túrót, és kis lángon kevergetve újból felforrósítjuk.
  4. Belekeverjük a kakukkfüvet, a sót, borsot, és a fokhagymát is belepréseljük.
  5. Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a tojást és a szódabikarbónát.
  6. Kizsírozott formákba öntjük, és a kihűlést követően kiborítjuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7526
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 20.

Ajánló

Kísérletezhetünk más fűszerezéssel is. Kedvünk szerint darabolhatunk bele lilahagymát, metélőhagymát, medvehagymát, aszalt paradicsomot is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sajt receptjét még Anyukám kapta valahonnan, amikor kisebb voltam. A régi receptes dobozunkban kutatva akadtam most újból rá a papír fecnire. A leírásban a sajt Boursin néven szerepel, bár igazán sem ízében, sem állagában nem hasonlít rá. Talán ízben mégis egy icipicit a fokhagyma és a kakukkfű miatt, de ettől függetlenül még isteni finom. Emlékszem, amikor Anyukám akkoriban elkészítette nekünk, én csak ámultam, hogy ilyet itthon is lehet. Most újból elkészítve nagy örömömre a régi ízek köszöntek vissza.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...