Fokhagymás foszlós kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
265
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2112
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
265
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58 g
Zsír
-
Összesen 67.3 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5007.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 3977 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 312 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 166.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 479 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 316 micro
Összesen
2112
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 663.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 527 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az átszitált lisztet összeforgatjuk az élesztővel, cukorral, sóval, majd a dagasztógép keverő táljába tesszük, hozzáadjuk a vajat, tejet és a langyos vizet.
- Ezután pár perc alatt sima tésztává dagasztjuk, majd kézzel kicsit átgyúrva áttesszük egy kelesztőtálba, és letakarva a duplájára kelesztjük 50-60 perc alatt.
- A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen fél centiméter vékony, kerek lappá nyújtjuk, és nyolc egyenlő részre vágjuk. Az így kapott cikkeket még kicsit tovább nyújtjuk, majd feltekerve kifli formálunk belőle.
- A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd letakarva húsz percig kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra, a megkelt kifliket hideg tejjel lekenjük, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
- Az olvasztott vajat elkeverjük a reszelt fokhagymával és a sóval, a sütőből kivesszük a megsült kifliket, majd azonnal lekenjük a fokhagymás vajjal, és pár percre még visszatesszük a sütőbe.
- Végül a kész kifliket kivesszük a sütőből, majd nyomban lekenjük hideg tejjel, ezután letakarva pár perc alatt átgőzöljük. Tipp: a feltekerés előtt egy kevés olvasztott vajjal még megkenhetjük a tésztánkat, ettől finomabb lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4294
- Feltöltés dátuma: 2020. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Mondhatnám akár karantén-kiflinek is, mivel szinte naponta készül valami finomság a konyhámban. A fokhagymás vajtól nagyon ízletes kifliket kapunk.