r
Nosalty Logó

Fokhagymás falatkák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Samiya
Fokhagymás falatkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 303 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2448.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 1329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Első lépésként előmelegítjük a sütőt. Utána a lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. A margarinnal összemorzsoljuk, majd a tejet hozzáöntjük és rugalmas tésztává gyúrjuk.
  2. Kb. 16 golyócskát sodrunk a tésztából, és ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
  3. A töltelékhez a margarint, a zúzott fokhagymát és a petrezselymet összekeverjük.
  4. A mélyedéseket a fokhagymás margarinnal megtöltjük. A tészta széleit kicsit felnyomkodjuk, nehogy a töltelék sütés közben kifolyjon.
  5. A falatok tetejét sóval és még egy kevés petrezselyemmel megszórjuk, majd a sütő középső rácsára tolva megsütjük. Rácsra szedve hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 631
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 33437
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 19.

Ajánló

Önmagában is finom rágcsálnivaló, de levesek, saláták mellé is kínálhatjuk. Egy variácó a lehetőségek közül: 2 ek tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek bazsalikom. De próbájuk ki kaporral, oregánóval vagy kakukkfűvel is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sok édes után, jöjjön most már egy kis sós is! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...