r
Nosalty Logó

Fokhagymás-baconös sült sertéscomb

5,0

1 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Fokhagymás-baconös sült sertéscomb
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

589
Kalória
46.3g
Fehérje
15.8g
Szénhidrátok
36.9g
Zsír
220.7g
Víz
149.5g
Koleszterin
1.9g
Rost
830.2mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3539 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1050.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    220.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 589 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    277.7 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6301.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    3186 mg
  • Nátrium
    2186 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1323.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    997 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 3539 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk és megtöröljük. A fokhagymát megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk.
  2. Egy kisebb késsel mélyebb bemetszéseket ejtünk, és belenyomjuk a fokhagymadarabokat.
  3. Ha kész, megszórjuk sóval és borssal, majd beledörzsöljük. A húst beborítjuk a baconszeletekkel.
  4. Egy nagyobb tepsit kikenünk a zsírral, és beletesszük a húst. Beborítjuk fóliával, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Fél óra után levehetjük a hőfokot 180 fokra. Ha szükséges, önthetünk a hús alá 1-2 deci vizet.
  5. A krumplit mossuk meg, és vágjuk kockára.
  6. Újabb 30-40 perc múlva vegyük ki a húst a sütőből, szórjuk köré a krumplit, majd toljuk vissza a sütőbe, ezúttal azonban már fólia nélkül. Süssük még 30-40 percig, míg a krumpli megpuhul, és a bacon ropogós lesz.
  7. Hagyjuk hűlni 10-20 percig, mielőtt felvágjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Igazi lusta, hétvégi recept - húsz perc munka, aztán mehet a sütőbe, az eredmény pedig egy mennyei, szaftos vasárnapi ebéd!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos itt folytatja tévés pályafutását

A Troll a konyhában 3. évada március 31-től megújulva tér vissza a képernyőkre. A házigazda, Rákóczi Feri mellé Sárközi Ákos (a Konyhafőnök korábbi zsűritagja) csatlakozik döntőbíróként, aki kiszúrja, melyik ételek estek áldozatul a napi troll munkálkodásának. Ez nem minden, ugyanis sok újdonság várható az új évadban, többek között az is, hogy a nézők elsőkézből értesülnek arról, ki a szabotőr, így végigkövethetik minden lépését.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!