Fokhagymamártás Eszter konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Matkovics Eszter
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
200
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
398
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
3.2g fokhagyma4 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
39.9g tejföl79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
53.2g alaplé4 kcal
Összesen
106
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
200
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1034.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 689 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 117.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
398
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 dkg finomliszt
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A fokhagymát apróra szeleteljük, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és rántást készítünk.
- A vizet vagy az alaplét fellangyosítjuk (ha forró, az se baj), és hozzáöntjük a rántáshoz, ettől besűrűsödik.
- Hozzáadjuk a tejfölt, és csomómentesre keverjük. Ha túl sűrű, akkor hígítsuk.
- Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, függ attól, hogy az alaplé mennyire fűszeres. (Mi sósabban szeretjük, tapasztalataim alapján sósan jobban érezhető a fokhagyma íze!)
- Összefőzzük.
- Elkészítettem: 600 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 50930
- Feltöltés dátuma: 2013. július 21.
Ajánló
A vasárnapi húsleves után főtt zöldségekkel és főtt hússal tálaljuk. Palacsinta a legjobb desszert utána!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Matkovics Eszter
22 recept
Jól bevált nagymama recept.