Focilabda torta Marcipan konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 16% Zsír
A focilabdához
-
41g tojás52 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
Az alaplaphoz
-
55g tojás69 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
A marcipánhoz
-
75g porcukor290 kcal
-
38g mandula221 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A vajas mázhoz
Összesen
1443
kcal
- 8% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 16% Zsír
A focilabdához
-
330g tojás415 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A töltelékhez
Az alaplaphoz
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g só0 kcal
A marcipánhoz
-
600g porcukor2322 kcal
-
300g mandula1770 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A vajas mázhoz
-
50g margarin359 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
125g krémsajt313 kcal
Összesen
11555
kcal
- 8% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 16% Zsír
A focilabdához
-
8.5g tojás11 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
12.9g nutella70 kcal
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
20.6g tej12 kcal
Az alaplaphoz
-
11.3g tojás14 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
0g só0 kcal
A marcipánhoz
-
15.5g porcukor60 kcal
-
7.7g mandula46 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A vajas mázhoz
-
1.3g margarin9 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
3.2g krémsajt8 kcal
Összesen
299
kcal
- 8% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.6 g
Zsír
-
Összesen 57.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1417.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 558 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.4 g
-
Cukor 156 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 439 micro
Összesen
1443
kcal
- 8% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 236.9 g
Zsír
-
Összesen 458.6 g
-
Telített zsírsav 191 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 2521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11337.7 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 342 mg
-
Kálcium 3038 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 1276 mg
-
Foszfor 4467 mg
-
Nátrium 2123 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1643.5 g
-
Cukor 1248 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 601.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1499 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 108 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 556 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 611 micro
-
Kolin: 2272 mg
-
Retinol - A vitamin: 1468 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 322 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3514 micro
Összesen
11555
kcal
- 8% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
A focilabdához
-
6 db tojás
-
1 csepp citromlé
-
1 csipet só
-
6 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
50 dkg nutella
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
8 dl tej
Az alaplaphoz
-
8 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
1 csipet só
A marcipánhoz
A vajas mázhoz
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A focilabdához
- Első lépésben a focilabdát csináljuk meg előző nap, hogy legyen ideje megkötni. Ehhez megsütjük a 6 tojásból a piskótát egy kb. 25x35 tepsiben, amikor kész van, ráborítjuk egy vizes konyharuhára, és feltekerjük, így kapunk egy piskótatekercset.
- Levesszük a konyharuhát, és a piskóta belsejét megkenjük nuttelával. Ezután visszatekerjük, és felszeleteljük vékony szeletekre.
- Fogunk egy 20 cm átmérőjű ovális tálat, amit kibélelünk folpackkal, és beletesszük a felszeletelt piskótát.
- Amíg sült a piskóta, elkészítettük a vaníliapudingot. (Én a főzőst szoktam venni. Egy csomaghoz csak 4 dl tejet adunk, hogy jó sűrű legyen a puding. Én rakok bele egy kis zseléfixet is.) Miután megfőztük a pudingot, a piskótatekercsel kibélelt tálba rakjuk, megvárjuk, míg kihűl, és egy éjszakára berakjuk a hűtőbe.
- Másnap megsütjük a tortához az alapot 8 tojásos piskótából egy szintén kb. 25x35 centis tepsiben. Én úgy szoktam, hogy elfelezem a piskótatésztát, és két lapot sütök, így nem kell bíbelődni a kettévágásával. Mikor megsült mind a két lapunk, akkor megtöltjük nuttellával, és félretesszük.
- Amíg hűl, addig megcsináljuk a marcipánt. Az alapanyagokat, a 30 dkg mandulát és a 60 dkg porcukrot egy nagy tálban összekeverjük, ezek után szépen óvatósan evőkanalankét vizet adunk hozzá, amíg egy olyan masszát nem kapunk, ami már nem ragad a kezünkhöz. Mikor készen vagyunk, több mint a felét megszínezzük zöld ételfestékkel, a maradékból egy nagyon kicsit elveszünk, azt feketére színezzük, a többi marad fehér.
- Viszonylag egyszerű a marcipánnal dolgozni, az a lényeg, hogy két folpack között nyújtsuk ki. Hogy még könnyebb legyen a felhelyezése, csináljunk egy vajas mázat, amivel bevonjuk a tortát és a focilabdát.
- A máz hozzávalóit habverővel simára kell keverni! Kicsit hűtőben visszahűtjük, hogy ne legyen túl lágy. Csak akkor lehet felhasználni, ha a torta már teljesen kihűlt, a tetejére, oldalára kell kenni a mázat, a marcipán alá. Ha megkentük mind a 2 tortát a mázzal és bevontuk a marcipánnal, akkor már csak össze kell illeszteni, és a maradék marcipánból lehet díszíteni.:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6860
- Feltöltés dátuma: 2013. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nem egy ötperces torta az biztos, de annál nagyobb sikert arattam vele a gyerekeknél.:)