r
Nosalty Logó

Focilabda torta Marcipan konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Focilabda torta Marcipan konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A focilabdához

A töltelékhez

Az alaplaphoz

A marcipánhoz

A vajas mázhoz

Összesen 1443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A focilabdához

A töltelékhez

Az alaplaphoz

A marcipánhoz

A vajas mázhoz

Összesen 11555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A focilabdához

A töltelékhez

Az alaplaphoz

A marcipánhoz

A vajas mázhoz

Összesen 299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.4 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 1443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    236.9 g

Zsír

  • Összesen
    458.6 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    2521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11337.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    3038 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    1276 mg
  • Foszfor
    4467 mg
  • Nátrium
    2123 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1643.5 g
  • Cukor
    1248 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1499 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    2272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3514 micro
Összesen 11555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A focilabdához

A töltelékhez

Az alaplaphoz

A marcipánhoz

A vajas mázhoz

Elkészítés

A focilabdához

  1. Első lépésben a focilabdát csináljuk meg előző nap, hogy legyen ideje megkötni. Ehhez megsütjük a 6 tojásból a piskótát egy kb. 25x35 tepsiben, amikor kész van, ráborítjuk egy vizes konyharuhára, és feltekerjük, így kapunk egy piskótatekercset.
  2. Levesszük a konyharuhát, és a piskóta belsejét megkenjük nuttelával. Ezután visszatekerjük, és felszeleteljük vékony szeletekre.
  3. Fogunk egy 20 cm átmérőjű ovális tálat, amit kibélelünk folpackkal, és beletesszük a felszeletelt piskótát.
  4. Amíg sült a piskóta, elkészítettük a vaníliapudingot. (Én a főzőst szoktam venni. Egy csomaghoz csak 4 dl tejet adunk, hogy jó sűrű legyen a puding. Én rakok bele egy kis zseléfixet is.) Miután megfőztük a pudingot, a piskótatekercsel kibélelt tálba rakjuk, megvárjuk, míg kihűl, és egy éjszakára berakjuk a hűtőbe.
  5. Másnap megsütjük a tortához az alapot 8 tojásos piskótából egy szintén kb. 25x35 centis tepsiben. Én úgy szoktam, hogy elfelezem a piskótatésztát, és két lapot sütök, így nem kell bíbelődni a kettévágásával. Mikor megsült mind a két lapunk, akkor megtöltjük nuttellával, és félretesszük.
  6. Amíg hűl, addig megcsináljuk a marcipánt. Az alapanyagokat, a 30 dkg mandulát és a 60 dkg porcukrot egy nagy tálban összekeverjük, ezek után szépen óvatósan evőkanalankét vizet adunk hozzá, amíg egy olyan masszát nem kapunk, ami már nem ragad a kezünkhöz. Mikor készen vagyunk, több mint a felét megszínezzük zöld ételfestékkel, a maradékból egy nagyon kicsit elveszünk, azt feketére színezzük, a többi marad fehér.
  7. Viszonylag egyszerű a marcipánnal dolgozni, az a lényeg, hogy két folpack között nyújtsuk ki. Hogy még könnyebb legyen a felhelyezése, csináljunk egy vajas mázat, amivel bevonjuk a tortát és a focilabdát.
  8. A máz hozzávalóit habverővel simára kell keverni! Kicsit hűtőben visszahűtjük, hogy ne legyen túl lágy. Csak akkor lehet felhasználni, ha a torta már teljesen kihűlt, a tetejére, oldalára kell kenni a mázat, a marcipán alá. Ha megkentük mind a 2 tortát a mázzal és bevontuk a marcipánnal, akkor már csak össze kell illeszteni, és a maradék marcipánból lehet díszíteni.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6860
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem egy ötperces torta az biztos, de annál nagyobb sikert arattam vele a gyerekeknél.:)

Hozzávalók

A focilabdához

A töltelékhez

Az alaplaphoz

A marcipánhoz

A vajas mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...