r
Nosalty Logó

Focaccia alla genovese

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Timi Poppins
Focaccia alla genovese
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1767 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    1463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7068.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    5852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 3487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tészta elkészítése: Vegyünk elő egy közepesen nagy tálat.A400 ml langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, azélesztőt, a sót, 40 ml olívaolajat, illetve a liszt felét. Robotgéppel,a tésztakeverővel eldolgozzuk 2-3 percig, majd hozzáadjuk a maradék lisztet is, és tovább eldolgozzuk a géppel, amíg egy homogén állagot nem kapunk (ez egyébként a jó pizzatészta receptje is).
  2. Tepsi előkészítése és pihentetés: A focaccia készítés legfontosabb mozzanata a pihentetés! Egy nagy tepsit felöntünk 50 ml olívaolajjal, egy picit megszórhatjuk liszttel is.A tésztát a közepére helyezzük, kicsit lelapogatjuk, atetejét megkenjük olívaolajjal konyhai ecset segítségével, megsózzuk, majd egy-másfél órára kelni hagyjuk meleg környezetben (30°), míg kétszeresére nem dagad.
  3. A tésztát kinyújtjuk úgy, hogy az egész tepsiben elterüljön, négyzet alakú legyen, ujjainkkal megszurkáljuk a felületét, hogy a klasszikus focaccia bemélyedéseket kapjuk. Újra megkenjük a maradék olívaolajjal, és nagy szemű sóval megsózzuk. Fél órára megint kelni hagyjuk. Ezt a műveletet kétszer megismételjük, ujjainkkal mindig megnyomkodjuk a tésztát. A kelésideje alatt a tészta magába szívja az olívaolajat, ettől lesz olyan finom és puha.
  4. Sütés: A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Mielőtt betennénk a tepsit, a focaccia felszínét megspricceljük egy kis vízzel, majd 15 percre a sütőbe tesszük. Amikor kivettük, újra megspricceljük, és hagyjuk kihűlni. 10 perc múlva fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5695
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Focaccia alla genovese
Timi Poppins 37 recept

A genovai focaccia igazi finomság Ligúriából. A város utcái tele vannak eme olasz finomságot árusító boltokkal, pékségekkel. Elkészítése igen bonyolult, na nem a hozzávalók miatt, hanem a folyamatos odafigyelés és törődés miatt. A kelt tésztára egyébként is fokozottan kell figyelni, a focacciát még olajjal meg vízzel is kell locsolni. Aki viszont nekiáll, különleges, finom kenyeret tehet az asztalra! A focacciát különböző feltétekkel is el lehet készíteni, rakhatunk rá hagymát, olívabogyót, sonkát, de simán megszórhatjuk rozmaringgal is, illetve ahogy Recco-ban csinálják: sajtot halmoznak a tetejére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...