Focaccia alla genovese
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Timi Poppins
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
150g finomliszt546 kcal
-
7 kcal
-
100g víz0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
4g só0 kcal
-
35g olívaolaj309 kcal
Összesen
872
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
600g finomliszt2184 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
400g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g só0 kcal
-
140g olívaolaj1238 kcal
Összesen
3487
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
50.4g finomliszt184 kcal
-
2.1g friss élesztő2 kcal
-
33.6g víz0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
11.8g olívaolaj104 kcal
Összesen
293
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1767 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 1463 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 122.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
872
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 146.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7068.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 732 mg
-
Nátrium 5852 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 472.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 488.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
3487
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 492 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
293
kcal
Hozzávalók
-
600 g finomliszt
-
25 g friss élesztő
-
4 dl víz
-
2 teáskanál cukor
-
15 g só
-
140 ml olívaolaj
Elkészítés
- Tészta elkészítése: Vegyünk elő egy közepesen nagy tálat.A400 ml langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, azélesztőt, a sót, 40 ml olívaolajat, illetve a liszt felét. Robotgéppel,a tésztakeverővel eldolgozzuk 2-3 percig, majd hozzáadjuk a maradék lisztet is, és tovább eldolgozzuk a géppel, amíg egy homogén állagot nem kapunk (ez egyébként a jó pizzatészta receptje is).
- Tepsi előkészítése és pihentetés: A focaccia készítés legfontosabb mozzanata a pihentetés! Egy nagy tepsit felöntünk 50 ml olívaolajjal, egy picit megszórhatjuk liszttel is.A tésztát a közepére helyezzük, kicsit lelapogatjuk, atetejét megkenjük olívaolajjal konyhai ecset segítségével, megsózzuk, majd egy-másfél órára kelni hagyjuk meleg környezetben (30°), míg kétszeresére nem dagad.
- A tésztát kinyújtjuk úgy, hogy az egész tepsiben elterüljön, négyzet alakú legyen, ujjainkkal megszurkáljuk a felületét, hogy a klasszikus focaccia bemélyedéseket kapjuk. Újra megkenjük a maradék olívaolajjal, és nagy szemű sóval megsózzuk. Fél órára megint kelni hagyjuk. Ezt a műveletet kétszer megismételjük, ujjainkkal mindig megnyomkodjuk a tésztát. A kelésideje alatt a tészta magába szívja az olívaolajat, ettől lesz olyan finom és puha.
- Sütés: A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Mielőtt betennénk a tepsit, a focaccia felszínét megspricceljük egy kis vízzel, majd 15 percre a sütőbe tesszük. Amikor kivettük, újra megspricceljük, és hagyjuk kihűlni. 10 perc múlva fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5695
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Timi Poppins
37 recept
A genovai focaccia igazi finomság Ligúriából. A város utcái tele vannak eme olasz finomságot árusító boltokkal, pékségekkel. Elkészítése igen bonyolult, na nem a hozzávalók miatt, hanem a folyamatos odafigyelés és törődés miatt. A kelt tésztára egyébként is fokozottan kell figyelni, a focacciát még olajjal meg vízzel is kell locsolni. Aki viszont nekiáll, különleges, finom kenyeret tehet az asztalra! A focacciát különböző feltétekkel is el lehet készíteni, rakhatunk rá hagymát, olívabogyót, sonkát, de simán megszórhatjuk rozmaringgal is, illetve ahogy Recco-ban csinálják: sajtot halmoznak a tetejére.