r
Nosalty Logó

Flódni szilva- és baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Flódni szilva- és baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 853 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 10226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 308 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 853 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.8 g

Zsír

  • Összesen
    437 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    217 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8623.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    3384 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1246 mg
  • Foszfor
    3472 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1398.7 g
  • Cukor
    767 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    1009.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2289 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1699 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    869 micro
Összesen 10226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit kevés borral könnyen gyúrható tésztává gyúrjuk.
  2. Öt részre osztjuk (az egyik kicsit nagyobb legyen a többinél, ez kerül majd legalulra).
  3. Az almát apró darabokra vágjuk, borban megpároljuk, hozzákeverjük a cukor egyharmadát.
  4. A darált mákot borral felfőzzük, hozzákeverjük a cukor egyharmadát, a mazsola felét és a baracklekvárt.
  5. A darált diót borral felfőzzük, hozzáadjuk a mazsola másik felét, a maradék cukrot.
  6. Kinyújtjuk a legnagyobb tésztacipót, ez kerül a tepsi legaljára. Rátesszük a kihűlt almás tölteléket.
  7. Következő vékonyra nyújtott tésztalap. Rátesszük a kihűlt máktölteléket.
  8. Következő kinyújtott tésztalap. Rátesszük a kihűlt diótölteléket.
  9. Következő kinyújtott tésztalap, Vastagon rákenjük a szilvalekvárt.
  10. Utolsó kinyújtott tésztalap, a tetejét megkenjük tojássárgájával.
  11. Lassú tűzön addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x8
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 27889
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gazdag süti, igazi ünnepi hangulatot ad. A családom nagyon szereti.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...