r
Nosalty Logó

Flódni kelt tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Flódni kelt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

A rétegzéshez még

Összesen 942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

A rétegzéshez még

Összesen 7515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

A rétegzéshez még

Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.1 g

Zsír

  • Összesen
    328.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    187 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10056 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    4214 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1253 mg
  • Foszfor
    3601 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    992.9 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

VÍZ

  • Összesen
    956.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    987 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 7515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

A rétegzéshez még

Elkészítés

A tésztához

  1. A tej felét meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk, megszórjuk a cukorral, majd a tetejét megszórjuk pici liszttel. Konyharuhával letakarva, meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel a robotgép dagasztószárával alaposan kidagasztjuk.
  3. 40-45 percet meleg helyen kelesztjük. Közben elkészítjük a töltelékeket.
  4. A mákos és diós töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, és felfuttatjuk.
  5. Az almát megpároljuk a cukorral és a fahéjjal.
  6. Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen kétfelé vesszük.
  7. Az egyik részt 5 felé vesszük. A másikból elvesszük az 1/4-ét, és a maradékot is 5 felé vesszük még.
  8. Az első 5 részt egyenkén kinyújtjuk kb. 23 cm átmérőjű körökre.
  9. Az első kört sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a mákos töltelékkel, tészta, diós töltelék, tészta, almás töltelék, tészta, szilvalekvár, az utolsó kört egy kicsit nagyobbra nyújtjuk, hogy befedje az oldalát is.
  10. A tészta közepét nyolcadrészt bevágjuk a szélétől egy-két centiméterig. A cikkeket kihajtjuk.
  11. Az öt kisebb gombócot is kinyújtjuk, és rétegezzük az előzőek szerint, ezt a kihajtott tészta közepébe tesszük.
  12. Ezt is nyolcadrészt bevágjuk, és kifordítjuk a cikkeket úgy, hogy ezek az előző kihajtott cikkek, szirmok közepébe hajtodjanak ki.
  13. A közepébe tesszük a megmaradt 1/4 részt, és meleg helyen 30-40 percig kelesztjük.
  14. Egy felvert tojással megkenjük a tetejét.
  15. Előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3402
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor megcsináltam a Töltött húsos napraforgó-t, már akkor elhatároztam, hogy ezt a finom, puha tésztát ki kell próbálnom édesen is. De hogy? Gondoltam valami olyan kellene, ahol a rétegek között más-más töltelék van. De milyen?? És ekkor találkoztam egy kedves ismerőssel aki megkérdezte, hogy ettem-e már flódnit, mert ő most kóstolta meg először és milyen finom is az. Irány a Nosalty, hogy is készül a flódni. Ez az!!! Pont ilyen töltelékekre gondoltam! Így ezzel a kelt tésztával kombináltam a flódni töltelékeit. És isteni finom lett!!!

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Az almás töltelékhez

A rétegzéshez még

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...