Flódni kelt tésztából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
88g finomliszt319 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
2g cukor7 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
6g élesztő7 kcal
A mákos töltelékhez
A diós töltelékhez
Az almás töltelékhez
A rétegzéshez még
-
5g szilvalekvár8 kcal
Összesen
942
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g tej224 kcal
-
50g élesztő53 kcal
A mákos töltelékhez
A diós töltelékhez
Az almás töltelékhez
A rétegzéshez még
-
40g szilvalekvár62 kcal
Összesen
7515
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g tej7 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
A mákos töltelékhez
A diós töltelékhez
Az almás töltelékhez
A rétegzéshez még
-
1.2g szilvalekvár2 kcal
Összesen
223
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1257 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 527 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 119.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
942
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177.1 g
Zsír
-
Összesen 328.6 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 187 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10056 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 294 mg
-
Kálcium 4214 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 1253 mg
-
Foszfor 3601 mg
-
Nátrium 589 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 26 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 992.9 g
-
Cukor 326 mg
-
Élelmi rost 99 mg
VÍZ
-
Összesen 956.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 987 micro
-
Kolin: 363 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 104 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 650 micro
Összesen
7515
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 28.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
700 g finomliszt
-
1 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
-
1.5 ek cukor
-
1 csipet só
-
4 dl tej
-
5 dkg élesztő
A mákos töltelékhez
A diós töltelékhez
Az almás töltelékhez
A rétegzéshez még
-
2 ek szilvalekvár
Elkészítés
A tésztához
- A tej felét meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk, megszórjuk a cukorral, majd a tetejét megszórjuk pici liszttel. Konyharuhával letakarva, meleg helyen felfuttatjuk.
- A lisztet a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel a robotgép dagasztószárával alaposan kidagasztjuk.
- 40-45 percet meleg helyen kelesztjük. Közben elkészítjük a töltelékeket.
- A mákos és diós töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, és felfuttatjuk.
- Az almát megpároljuk a cukorral és a fahéjjal.
- Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen kétfelé vesszük.
- Az egyik részt 5 felé vesszük. A másikból elvesszük az 1/4-ét, és a maradékot is 5 felé vesszük még.
- Az első 5 részt egyenkén kinyújtjuk kb. 23 cm átmérőjű körökre.
- Az első kört sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a mákos töltelékkel, tészta, diós töltelék, tészta, almás töltelék, tészta, szilvalekvár, az utolsó kört egy kicsit nagyobbra nyújtjuk, hogy befedje az oldalát is.
- A tészta közepét nyolcadrészt bevágjuk a szélétől egy-két centiméterig. A cikkeket kihajtjuk.
- Az öt kisebb gombócot is kinyújtjuk, és rétegezzük az előzőek szerint, ezt a kihajtott tészta közepébe tesszük.
- Ezt is nyolcadrészt bevágjuk, és kifordítjuk a cikkeket úgy, hogy ezek az előző kihajtott cikkek, szirmok közepébe hajtodjanak ki.
- A közepébe tesszük a megmaradt 1/4 részt, és meleg helyen 30-40 percig kelesztjük.
- Egy felvert tojással megkenjük a tetejét.
- Előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3402
- Feltöltés dátuma: 2012. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mikor megcsináltam a Töltött húsos napraforgó-t, már akkor elhatároztam, hogy ezt a finom, puha tésztát ki kell próbálnom édesen is. De hogy? Gondoltam valami olyan kellene, ahol a rétegek között más-más töltelék van. De milyen?? És ekkor találkoztam egy kedves ismerőssel aki megkérdezte, hogy ettem-e már flódnit, mert ő most kóstolta meg először és milyen finom is az. Irány a Nosalty, hogy is készül a flódni. Ez az!!! Pont ilyen töltelékekre gondoltam! Így ezzel a kelt tésztával kombináltam a flódni töltelékeit. És isteni finom lett!!!