r
Nosalty Logó

Flan, a latin-amerikai krémdesszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Flan, a latin-amerikai krémdesszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

karamell

krém

Összesen 337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

karamell

krém

Összesen 4037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

karamell

krém

Összesen 281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6389.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    2166 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2467 mg
  • Nátrium
    1311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    611.5 g
  • Cukor
    609 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1499 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1898 micro
Összesen 4037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 281 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

karamell

krém

Elkészítés

karamell

  1. A cukrot egy kis, nyeles lábasban, időnként megkevergetve karamellé főzzük.
  2. Amikor már szép folyós, és minden cukorszem megolvadt, gyorsan levesszük a tűzről, és a sütőformánkba öntjük. Tényleg gyorsnak kell lennünk, mert nagyon hamar megszilárdul. Mi most alacsonyabb falú kenyérsütőformát (semifreddo forma) használtunk, de piteformában vagy pohárkákban is elkészíthetjük.

krém

  1. A tojásokat és a tojássárgákat csomómentesre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, a vaníliaaromát és a kétféle sűrített tejet. Alaposan elkeverünk mindent, fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
  3. A krémet egy kis szűrőn átszűrve a karamellre öntjük, így fel tudjuk fogni a tojásban maradt pici csomókat.
  4. Egy nagy tepsit 2/3-ig megtöltünk vízzel, majd óvatosan belehelyezzük a sütőformánkat.
  5. Alufóliával lefedjük, és 160 fokos sütőbe tesszük vízfürdőzni. A kenyérformában nekünk kb. 50 perc kellett hozzá, hogy átsüljön, az első felében alul-felül, a másodikban légkeveréssel sütve.
  6. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e: ha tisztán jön ki a tű, akkor jók vagyunk.
  7. Hagyjuk a vízben álló formában szobahőmérsékeltűre hűlni, majd óvatosan emeljük ki, és töröljük le a formáról a vizet.
  8. Tegyünk egy megfelelő méretű tálat a formára, majd egy határozott mozdulattal fordítsuk meg az egészet. Ha mindent jól csináltunk, az édességünk egy nagy, cuppanó hang kíséretében a tálra csusszan, a tetején pedig lefolyik a csodás karamell.
  9. Késsel szeleteljük és tálaljuk: zseniális, remegős, krémes desszertcsoda a végeredmény, melynek minden falatja öröm.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 5447
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 05.

Ajánló

A cukrozott sűrített tejet nálunk leggyakrabban tubusos kiszerelésben kapni, illetve néhány deliben konzerves kiszerelésbe is belefutni. A cukrozatlan sűrített tejhez itthon a legközelebb az úgynevezett kávétej áll, a lényege, hogy a zsírtartalma magasabb legyen, mint a tejé, de jóval alacsonyabb, mint a tejszíné. Utóbbit ha nem kapunk, akkor tej és tejszín kb. 4:1 arányú keverékével helyettesíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Flan, a latin-amerikai krémdesszert
Rosanics Petra 351 recept

A crème caramel világszerte népszerű és rengeteg variációban létezik. Bár a legtöbben Franciaországhoz kötjük, valójában a spanyoloknál, a portugáloknál és egykori gyarmataikon sokkal nagyobb népszerűségnek örvend ez a desszert. Latin-Amerika országaiban többnyire flannek nevezik ezt a remegős krémdesszertet, amit arrafelé sűrített tejjel készítenek. Elkészítése elsőre talán macerásnak tűnik, valójában csak egy kevés odafigyelés kell neki. A siker viszont tuti biztos, egyszerűen nem lehet ellenállni ennek a karamellel borított, krémes csodának!

Hozzávalók

karamell

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...