r
Nosalty Logó

Fitnesz piskótatekercs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Fitnesz piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 498 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 498 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket jó kemény habbá verjük, közben már hozzáadjuk a forró vízben feloldott édesítőt és egy pici sót (állítólag ettől keményebb lesz a hab).
  2. A sárgájákat is “fehéredésig” keverjük a géppel, belekeverjük a fehérjehab felét, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, és kikeverjük. A végén a maradék habot már óvatosan keverjük össze a cuccal, hogy a hab ne törjön össze nagyon.
  3. Tepsibe sütőpapírra öntjük, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
  4. Ha a tészta kihűlt, leszedjük a zsírpapírról, és egy tiszta konyharuhára rakjuk. Itt kenjük meg az almapürével, és a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük. Ha összeállt, 8 szeletre osztjuk.

Töltelék

  1. Amíg sül a piskóta, az almát lereszeljük, ha kell, édesítjük, hozzáadjuk a fahéjat és ha van, egy-két kiskanál útifű maghéjport is (ettől kicsit sűrűbb lesz, és tuti nem folyik ki majd).
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 350
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 61107
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A múlt hétvégén végre otthon voltunk anyukáméknál… alig vártam: tavasz, kert, sunshine:))… aham: orkán erejű szél, fagyáspont, sötét.:(( Úgyhogy bent kellett valami szívderítő dolgot találnom, és lám, meg is lett. Apukám(!!) piskótatekercset sütött… Tovább olvasható a blogomon.

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...