Fish & chips mentás zöldborsóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
giuliettalupa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g tőkehalfilé205 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g kukoricaliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
100g barna sör43 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g menta0 kcal
-
213g repceolaj470 kcal
Összesen
1641
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g tőkehalfilé410 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g kukoricaliszt363 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g barna sör86 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g menta0 kcal
-
425g repceolaj939 kcal
Összesen
3281
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
21.9g tőkehalfilé18 kcal
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
4.4g kukoricaliszt16 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
8.8g barna sör4 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
26.3g burgonya15 kcal
-
8.8g zöldborsó7 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
0g menta0 kcal
-
18.6g repceolaj41 kcal
Összesen
144
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 70.2 g
Zsír
-
Összesen 80.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1781 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1008 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 588.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 110 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 492 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2635 micro
Összesen
1641
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 140.5 g
Zsír
-
Összesen 161.1 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 503 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3562 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 392 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 474 mg
-
Foszfor 2016 mg
-
Nátrium 397 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 306.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1177 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 555 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 174 mg
-
D vitamin: 220 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 470 micro
-
Kolin: 633 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 984 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5271 micro
Összesen
3281
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg tőkehalfilé
-
15 dkg finomliszt
-
10 dkg kukoricaliszt
-
1 db tojás
-
2 dl barna sör
-
1 kk fokhagymapor
-
1 kk füstölt pirospaprika
-
1 kk gyömbérpor
-
20 dkg zöldborsó
-
5 dkg vaj
-
menta ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit hámozzuk meg és vágjuk nagyobb, durvább hasábokra, majd áztassuk be (legalább 15 percre) sós hideg vízbe úgy, hogy ellepje a víz. Így a keményítő kiázik belőle és finomabb lesz.
- Tegyük fel főni a zöldborsót enyhén cukros vízben, ezalatt pedig előkészíthetjük a halat. Vágjuk falatnyi darabokra, sózzuk be, és tegyük a hűtőbe egy rövid időre, amíg kikeverjük a sörtésztát a bundázáshoz.
- A sörtészta elkészítésénél fontos, hogy a hozzávalók hidegek, sőt akár hűtöttek legyenek, így kevésbé "áznak el" sütés közben, vagyis nem szívnak magukba túl sok zsiradékot. Keverjük össze a kétféle lisztet, a fűszereket (fokhagyma és gyömbérpor, füstölt paprika), majd a barna sörrel kikevert tojást is adjuk hozzá.
- A közben puhára főtt zöldborsót szűrjük le, kevés vaj hozzáadása után botmixerrel pürésítsük, majd kevés mentával ízesítsük. Tartsuk melegen a tálalásig.
- A krumplit szűrjük le, papírtörlővel itassuk le róla a maradék nedvességet, és forró zsiradékban (olajban vagy zsírban) süssük félkészre. Szedjük papírtörlőre.
- Vegyük ki a halat a hűtőből, mártsuk bele a "falatkákat" a hideg sörtésztába, és (a felesleget jól lecsöpögtetve) forró zsiradékban 5-6 perc alatt süssük aranybarnára.
- Ha ügyesek vagyunk, a hal sütésével párhuzamosan - ha nem, akkor közvetlen utána - az elősütött krumplit tegyük ismét felforrósított zsiradékba, és pár perc alatt süssük ropogósra. A hal, sült krumpli és borsópüré mellé remoulád mártást és citromgerezdeket kínáljunk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 888
- Feltöltés dátuma: 2020. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
giuliettalupa
82 recept
Klasszikus angol fogás, igazi street food. Hagyományosan mentás zöldborsópürével és remoulád mártással tálalják. Nálunk talán kevésbé ismert, pedig a rántott pontyon és a sült hekken túl is lehet finomat sütni-főzni a halból. Az elkészítése nem túl bonyolult és nem is túl időigényes, de érdemes odafigyelni pár fontos szabályra, hogy igazán finom, ropogós legyen a hal bundája és a sült krumplink se tocsogjon a zsiradékban.