r
Nosalty Logó

Fish & chips mentás zöldborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Fish & chips mentás zöldborsóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3281 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1781 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2635 micro
Összesen 1641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    161.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3562 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    2016 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    984 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5271 micro
Összesen 3281 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit hámozzuk meg és vágjuk nagyobb, durvább hasábokra, majd áztassuk be (legalább 15 percre) sós hideg vízbe úgy, hogy ellepje a víz. Így a keményítő kiázik belőle és finomabb lesz.
  2. Tegyük fel főni a zöldborsót enyhén cukros vízben, ezalatt pedig előkészíthetjük a halat. Vágjuk falatnyi darabokra, sózzuk be, és tegyük a hűtőbe egy rövid időre, amíg kikeverjük a sörtésztát a bundázáshoz.
  3. A sörtészta elkészítésénél fontos, hogy a hozzávalók hidegek, sőt akár hűtöttek legyenek, így kevésbé "áznak el" sütés közben, vagyis nem szívnak magukba túl sok zsiradékot. Keverjük össze a kétféle lisztet, a fűszereket (fokhagyma és gyömbérpor, füstölt paprika), majd a barna sörrel kikevert tojást is adjuk hozzá.
  4. A közben puhára főtt zöldborsót szűrjük le, kevés vaj hozzáadása után botmixerrel pürésítsük, majd kevés mentával ízesítsük. Tartsuk melegen a tálalásig.
  5. A krumplit szűrjük le, papírtörlővel itassuk le róla a maradék nedvességet, és forró zsiradékban (olajban vagy zsírban) süssük félkészre. Szedjük papírtörlőre.
  6. Vegyük ki a halat a hűtőből, mártsuk bele a "falatkákat" a hideg sörtésztába, és (a felesleget jól lecsöpögtetve) forró zsiradékban 5-6 perc alatt süssük aranybarnára.
  7. Ha ügyesek vagyunk, a hal sütésével párhuzamosan - ha nem, akkor közvetlen utána - az elősütött krumplit tegyük ismét felforrósított zsiradékba, és pár perc alatt süssük ropogósra. A hal, sült krumpli és borsópüré mellé remoulád mártást és citromgerezdeket kínáljunk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 874
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fish & chips mentás zöldborsóval
giuliettalupa 82 recept

Klasszikus angol fogás, igazi street food. Hagyományosan mentás zöldborsópürével és remoulád mártással tálalják. Nálunk talán kevésbé ismert, pedig a rántott pontyon és a sült hekken túl is lehet finomat sütni-főzni a halból. Az elkészítése nem túl bonyolult és nem is túl időigényes, de érdemes odafigyelni pár fontos szabályra, hogy igazán finom, ropogós legyen a hal bundája és a sült krumplink se tocsogjon a zsiradékban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek