r
Nosalty Logó

Fish & chips mentás zöldborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Fish & chips mentás zöldborsóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3281 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1781 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2635 micro
Összesen 1641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    161.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3562 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    2016 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    984 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5271 micro
Összesen 3281 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit hámozzuk meg és vágjuk nagyobb, durvább hasábokra, majd áztassuk be (legalább 15 percre) sós hideg vízbe úgy, hogy ellepje a víz. Így a keményítő kiázik belőle és finomabb lesz.
  2. Tegyük fel főni a zöldborsót enyhén cukros vízben, ezalatt pedig előkészíthetjük a halat. Vágjuk falatnyi darabokra, sózzuk be, és tegyük a hűtőbe egy rövid időre, amíg kikeverjük a sörtésztát a bundázáshoz.
  3. A sörtészta elkészítésénél fontos, hogy a hozzávalók hidegek, sőt akár hűtöttek legyenek, így kevésbé "áznak el" sütés közben, vagyis nem szívnak magukba túl sok zsiradékot. Keverjük össze a kétféle lisztet, a fűszereket (fokhagyma és gyömbérpor, füstölt paprika), majd a barna sörrel kikevert tojást is adjuk hozzá.
  4. A közben puhára főtt zöldborsót szűrjük le, kevés vaj hozzáadása után botmixerrel pürésítsük, majd kevés mentával ízesítsük. Tartsuk melegen a tálalásig.
  5. A krumplit szűrjük le, papírtörlővel itassuk le róla a maradék nedvességet, és forró zsiradékban (olajban vagy zsírban) süssük félkészre. Szedjük papírtörlőre.
  6. Vegyük ki a halat a hűtőből, mártsuk bele a "falatkákat" a hideg sörtésztába, és (a felesleget jól lecsöpögtetve) forró zsiradékban 5-6 perc alatt süssük aranybarnára.
  7. Ha ügyesek vagyunk, a hal sütésével párhuzamosan - ha nem, akkor közvetlen utána - az elősütött krumplit tegyük ismét felforrósított zsiradékba, és pár perc alatt süssük ropogósra. A hal, sült krumpli és borsópüré mellé remoulád mártást és citromgerezdeket kínáljunk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 877
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fish & chips mentás zöldborsóval
giuliettalupa 82 recept

Klasszikus angol fogás, igazi street food. Hagyományosan mentás zöldborsópürével és remoulád mártással tálalják. Nálunk talán kevésbé ismert, pedig a rántott pontyon és a sült hekken túl is lehet finomat sütni-főzni a halból. Az elkészítése nem túl bonyolult és nem is túl időigényes, de érdemes odafigyelni pár fontos szabályra, hogy igazán finom, ropogós legyen a hal bundája és a sült krumplink se tocsogjon a zsiradékban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...