r
Nosalty Logó

Firenzei rizstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mislenbaba
Firenzei rizstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    190.1 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3760.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1416 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1051 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    657.6 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    922 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 5037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük krémmé a vajat, cukrot, sót és gyúrjuk össze a liszttel, a vanília kikapart magjaival, a reszelt narancshéjjal és a két tojássárgával. Mindezt csinálhatjuk kézzel, de konyhai robotgéppel is.
  2. Amikor a keverék úgy néz ki, mint a durvára darált zsemlemorzsa, öntsük fel hideg tejjel vagy vízzel.
  3. Gyengéden paskolva dolgozzuk golyóbissá a tésztát, azután lisztezzük be egy kicsit.
  4. Ne gyúrjuk sokáig, mert akkor túl rugalmas, gumiszerű lesz, nem pedig omlós és laza.
  5. Vajazzunk ki egy 28 cm átmérőjű, szétkapcsolható tortaformát.
  6. A formába fektessük bele a tésztát, tegyük egy órára a fagyasztóba.
  7. Melegítsük elő 180 fokra a sütőt, és süssük a tortaalapot kb. 12 percig, vagy amíg világos aranyszínű nem lesz.
  8. Vegyük ki a sütőből, tegyük félre, és állítsuk a sütő hőmérsékletét 200 fokra.
  9. A töltelékhez vegyünk elő egy megfelelő méretű, magas, vastag falú edényt, amelynek fedője is van, és lassan olvasszuk föl benne a vajat.
  10. Hosszában vágjunk félbe egy vaníliarudat, és egy kés hegyével kaparjuk ki mindkét feléből a magokat.
  11. Keverjük el a vaníliamagvakat a vajjal.
  12. Lassú tűzön kavargassuk, majd adjuk hozzá a rizst, a cukrot és a reszelt narancshéjat.
  13. Állítsuk a lángot közepesre, még egyszer jól forgassuk össze a hozzávalókat, és öntsük hozzá a bort, éa addig forraljuk, míg a bor el nem párolog belőle.
  14. Most apránként öntsük bele a tejet, gyakran kavargatva gyöngyöztessük kb. 15 percig
  15. Nem kell teljesen puhára főzni, mert még bekerül a sütőbe is, de meglehetősen folyékonynak kell maradnia.
  16. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a két fölvert tojást.
  17. Öntsük a tortaalapra, szórjuk meg porcukorral, és süssük kb. 20 percig, amíg a tészta aranyszínű nem lesz
  18. Tálaláskor tejföl és tejszín keverékét kanalazzuk a tetejére, és szórjuk meg narancshéjjal. (Mi leöntöttük csoki pudinggal.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10288
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 31.

Ajánló

A vanília-narancs illatú töltelék önmagában is fogyasztható egy pohár finom desszertbor kíséretében.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mislenbaba 31 recept

Jamie Oliver: olasz kaják könyvében van ez a recept. A bor nagyon különleges ízt ad neki. Amint látjátok, mi leöntöttük csokoládé pudinggal, és egy szív alakú formával kiszaggattuk. Ugyan ebből a könyvből elkészítettem még egy süteményt, aminek a neve bustrengo (bolognai polentás-almás sütemény),  az a recept is nagyon különlegesnek tünt, de sajnos annyira nem ízlett senkinek, hogy a kukában landolt :(  Ez azért, már tényleg finom. Jó étvágyat!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...