Finomfőzelék 4.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
374
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
240g sárgarépa88 kcal
-
250g karfiol25 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
100 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
300g víz0 kcal
-
300g tej168 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
744
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
48
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1544.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 957 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 432 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 922 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3729 micro
-
β-karotin 9205 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2165 micro
Összesen
374
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3088.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 459 mg
-
Nátrium 1913 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 864 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1844 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 231 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7458 micro
-
β-karotin 18411 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 4329 micro
Összesen
744
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 484 micro
-
β-karotin 1195 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
Összesen
48
kcal
Hozzávalók
-
3 db sárgarépa
-
25 dkg karfiol
-
1 db karalábé
-
15 dkg zöldborsó
-
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 dl víz
-
3 dl tej
-
1 db leveskocka
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A borsót, a vékonyra karikázott répát, a kicsi darabokra vágott karalábét és karfiolt feltesszük főni annyi víz-tej fele-fele arányú keverékében, amennyi ellepi.
- Beledobjuk a húsleves kockát, kevés sót és ízlés szerint cukrot. Fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
- Közben rántást készítünk a lisztből, olajból, és mielőtt a főzelékhez adjuk, kevés vízzel kikeverjük, lazítjuk.
- Belecsorgatjuk a főzelékbe, és összeforraljuk. Ezután még ízesíthetjük.
- Receptkönyvben: 255
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 94082
- Feltöltés dátuma: 2010. október 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szeretem a finomfőzeléket. Így ősszel olcsó a répa, a karalábé és a karfiol is, hát mi mást lehetne főzni, mint egy jó finomfőzeléket!