Finn fekete kenyér aszalt paradicsommal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csaba Magdi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
148 kcal
-
44g rozsliszt153 kcal
-
3g himalája só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
-
3g tökmag11 kcal
-
12 kcal
-
23 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
63g joghurt38 kcal
-
25g víz0 kcal
A tetejére
-
5g tojássárgája16 kcal
-
2g víz0 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
-
3g tökmag11 kcal
Összesen
490
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
592 kcal
-
175g rozsliszt611 kcal
-
10g himalája só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
10g tökmag45 kcal
-
47 kcal
-
93 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
100g víz0 kcal
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
8g víz0 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
10g tökmag45 kcal
Összesen
1962
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
70 kcal
-
20.6g rozsliszt72 kcal
-
1.2g himalája só0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.8g szezámmag5 kcal
-
1.2g tökmag5 kcal
-
0.9g napraforgómag6 kcal
-
4.2g szárított paradicsom11 kcal
-
2.8g olívaolaj25 kcal
-
29.5g joghurt18 kcal
-
11.8g víz0 kcal
A tetejére
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
0.8g szezámmag5 kcal
-
1.2g tökmag5 kcal
Összesen
232
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1970.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 449 mg
-
Nátrium 1173 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 96 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4131 micro
-
Lut-zea 348 micro
Összesen
490
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.3 g
Zsír
-
Összesen 60.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7881.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 690 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 578 mg
-
Foszfor 1798 mg
-
Nátrium 4693 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 308.1 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 383.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 16525 micro
-
Lut-zea 1393 micro
Összesen
1962
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 929.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 553 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1949 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
17.5 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
-
17.5 dkg rozsliszt
-
2 tk himalája só
-
1 tk szódabikarbóna
-
0.5 tk sütőpor
-
1 ek szezámmag
-
1 ek tökmag
-
1 ek napraforgómag
-
4 db szárított paradicsom
-
1 dl víz
A tetejére
-
1 db tojássárgája
-
1 ek víz
-
1 ek szezámmag
-
1 ek tökmag
Elkészítés
A tésztához
- A száraz anyagokat összekeverjük.
- Majd hozzáöntjük a joghurtot, olajat, vizet.
- Kevés liszt hozzáadásával összegyúrjuk a tésztát. Ne legyen túl puha!
- Kibélelünk egy kapcsos tortaformát sütőpapírral.
- Belenyomogatjuk a tésztát.
- Megkenjük a tojásos vízzel.
- Megszórjuk szezámmaggal és tökmaggal.
- 220 fokon 20-25 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4030
- Feltöltés dátuma: 2012. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csaba Magdi
50 recept
Az aszalt paradicsomos kenyér nagyon finom. Kaptam aszalt paradicsomot ajándékba egy üveggel. Olasz márkát! Nem volt kérdés, hogy kenyeret sütök. Fekete kenyeret pedig ritkán kapok... És az sem friss általában vagy csak tartós szeletelt! Ezt ajánlom inkább.