r
Nosalty Logó

Finn fekete kenyér aszalt paradicsommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csaba Magdi
Finn fekete kenyér aszalt paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1962 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1970.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    96 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7881.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    4693 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    1393 micro
Összesen 1962 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1949 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A száraz anyagokat összekeverjük.
  2. Majd hozzáöntjük a joghurtot, olajat, vizet.
  3. Kevés liszt hozzáadásával összegyúrjuk a tésztát. Ne legyen túl puha!
  4. Kibélelünk egy kapcsos tortaformát sütőpapírral.
  5. Belenyomogatjuk a tésztát.
  6. Megkenjük a tojásos vízzel.
  7. Megszórjuk szezámmaggal és tökmaggal.
  8. 220 fokon 20-25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4030
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csaba Magdi 50 recept

Az aszalt paradicsomos kenyér nagyon finom. Kaptam aszalt paradicsomot ajándékba egy üveggel. Olasz márkát! Nem volt kérdés, hogy kenyeret sütök. Fekete kenyeret pedig ritkán kapok... És az sem friss általában vagy csak tartós szeletelt! Ezt ajánlom inkább.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...